COVID-19: Senatorul Iulian Dumitrescu, solicitare pentru europarlamentari

0 402

COVID-19: Senatorul Iulian Dumitrescu, solicitare pentru europarlamentari. Prim-vicepreședintele PNL vrea bani pentru stoparea epidemiei de la UE.

Iată ce a scris Iulian Dumitrescu, care deține și funcția de președinte al PNL Prahova:

Scrisoare deschisă adresată europarlamentarilor români

Green Deal –ul trebuie abandonat, iar banii folosiţi pentru combaterea efectelor sociale și economice ale pandemiei COVID-19

Mă adresez, pe această cale, dumneavoastră pentru a vă cere să propuneți și să susțineți, în Parlamentul European, redirecționarea unei părți consistente din cele 1.000 de miliarde de Euro pe care Uniunea Europeană intenționează să îi aloce pentru Green Deal către sănătate și economie. Avem datoria să abandonăm Green Deal și să ne ocupăm de combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Altfel, nu va mai rămâne o Uniune Europeană pe care să o facem verde.
Europa este un continent al rănilor deschise, iar peste o jumătate de miliard de cetățeni europeni duc, în acest moment, o luptă pe viață și pe moarte cu un inamic invizibil, un virus catastrofal care a compromis modelul social și economic de funcționare al proiectului UE.
Pandemia COVID-19 este o Lebădă Neagră pentru Uniunea Europeană. Asta înseamnă că Uniunea Europeană, așa cum ea exista înainte de Coronavirus, nu va mai fi posibilă. După Coronavirus, avem șansa să reinventăm o nouă Uniune Europeană, care să răspundă nevoilor lumii în care trăim.
Coronavirusul ne dictează o nouă realitate, în care banii europeni trebuie să fie prioritizați în funcție de nevoile cetățenilor europeni. Situația de criză pe care o traversăm scoate la lumină prioritățile Uniunii Europene: este vorba de reconstrucția și consolidarea sistemelor de sănătate ale țărilor europene și de repornirea motoarelor economiei UE.
Stimaţi europarlamentari români,
Prin această scrisoare vă cer să discutaţi cu reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare din PE şi să luaţi decizia abandonării Green Deal (care şi aşa nu era vreo mană cerească pentru România) în detrimentul unui proiect de combatere a efectelor sociale și economice ale pandemiei. Banii alocaţi până acum de Comisia Europeană pentru combaterea efectelor COVID-19 nu sunt suficienţi. Nu putem stinge un incendiu cu un pistol cu apă.
În final, vă rog, atunci când luați decizii legate de buget, să aveți în vedere interesul românilor, al italienilor, spaniolilor, francezilor, nemților, al tuturor cetățenilor europeni de a supraviețui acestei pandemii și de a trăi într-o Uniune Europeană reinventată, sigură și prosperă.

24.03.2020

Senator Iulian Dumitrescu
Prim-vicepreședinte PNL pentru mediul de afaceri și societate civilă”

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.