Un politist rutier a refuzat o mita de 2000 de lei

0 183

Duminică, 22 februarie a.c., ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Bistrița-Năsăud, în baza denunţului depus la S.J.A. Bistrița-Năsăud de către un agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Năsăud, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, l-au surprins în flagrant pe I.P.V. în timp ce remitea agentului suma de 2.000 lei, cu titlu de mită.

Banii erau oferiți pentru ca polițistul să nu-i întocmească dosar penal ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, să nu ia măsura sancționării contravenționale pentru depășirea vitezei legale peste limita admisă în localitate și să întocmească pe numele soției actele procedurale.

În cauză, procurorul competent a început urmărirea penală împotriva lui I.P.V pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, prev. și ped. de art. 290 alin.1 și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. și ped. art. 335 alin.2 din C. pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin.1 C.pen., cercetările continuând cu suspectul în stare de libertate.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.