Un politist a refuzat o mita de 1000 de lei

0 149

Marţi, 03 februarie a.c., ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, l-au prins în flagrant pe cetăţeanul C.C., în vârstă de 26 ani, în timp ce oferea şefului Postului de Poliţie Roata de Jos, suma de 1000 lei.

În schimb, poliţistul ar fi trebuit să nu dispună sancţionarea contravenţională a cetăţeanului, la regimul silviculturii şi să-i permită să efectueze activităţi comerciale ilicite cu material lemnos pe raza comunei.

Persoana în cauză fusese depistată, în ziua de 29.01.2015, în timp ce efectua activităţi comerciale ilicite cu material lemnos, împrejurare în care, agentul de poliţie a luat măsura reţinerii pentru cercetări a cantităţii de 1,7 mc de material lemnos în scopul stabilirii provenienţei.

Cu această ocazie, C.C. a prezentat poliţistului documente de însoţire a mărfii susceptibile a fi nereale.

În urma denunţului formulat de către lucrătorul de poliţie a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant.

În cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală față de inculpatul C.C., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, prev. şi ped. de art. 290 C.P., procurorul de caz dispunând măsura reţinerii pe o durată de 24 ore.

Inculpatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Giurgiu, urmând a fi prezentat Tribunalului Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea de prindere în flagrant a fost realizată cu sprijinul de specialitate al Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.