O firma din Prahova, implicata in circuitul financiar evazionist al lui Adrian Sarbu

0 184

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri noapte, arestarea preventivă a lui Adrian Sârbu sub acuzaţiile de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare, decizia fiind luată după mai multe ore de deliberare.

Conform anchetatorilor, prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se cifrează la valoarea de 16.809.964 lei – rezultat din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, la suma de 2.660.000 lei –  din săvârşirea infracţiunii de delapidare, fiind supusă spălării banilor suma de 2.893.607 lei.

În același dosar, magistrații au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a avocatei Liana Petrovici, urmând ca ea să fie cercetată sub control judiciar.

Comform procurorilor, aceasta este acuzată că „a participat, în cursul lunii aprilie 2014, la o întâlnire ce a avut drept scop găsirea unei modalități în care să fie închis soldul de casă existent în balanța contabilă a SC Telefericul Prahova SA (care administrează telecabinele și telescaunele din Sinaia și Bușteni – n.r.), care evidenția, la acea dată, o sumă în casierie în cuantum de aproximativ 2.100.000 lei, care în realitate lipsea, fiind anterior însușită de către Adrian Sârbu, în calitate de acționar al societății prin intermediul SC Alerria Management Company SRL, fiind remisă acestuia prin intermediul directorului general G. G.”, scrie AGERPRES.

Cu această ocazie, Liana Petrovici a întocmit și avizat contractele prin care au fost create circuitele financiare fictive având drept scop ascunderea și disimularea modului în care sumele de bani au fost însușite din casieria SC Telefericul Prahova SA (care apare în acte ca SC TP SA – n.r.) .

Firma Telefericul Prahova SA este controlată de Adrian Sârbu de mulți ani, prin intermediul unor firme și fonduri de investiții, unele cu sediul în afara țării, cum ar fi fondul cipriot Saba Investments Overseas LTD și Alerria Management Company SA, potrivit Evenimentului Zilei.

Procurorii susțin că „inculpatul Sârbu Adrian este deținătorul unei cote de 87% din acțiunile SC ALERRIA MANAGEMENT COMPANY SA, societate ce deține 99,41378% din SC MEDIAFAX SA, 95% din acțiunile SC APROPO MEDIA SRL  și 50% din SC MEDIAFAX GROUP SA (restul de 50% fiind deținută în cote egale de S.C. MEDIAFAX S.A și S.C. APROPO MEDIA S.R.L.)”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.