Un ploiestean a scapat prin noroc de cutremurul devastator din Nepal

0 235

Un alpinist ploieştean a avut noroc cu carul, deoarece a plecat cu o oră mai devreme din Nepal, înainte de a se produce cutremurul devastator de 7,8 grade pe scara Richter.

Marius Iliescu, membru al expediției Everest România 2015, a părăsit Katmandu înainte de marele seism:  „Se pare ca am plecat la timp din Kathmandu. Cutremurul a fost la o ora dupa plecare. Deocamdata incerc sa aflu vesti despre cei care sunt acolo. Se pare ca Zsolt si Iustin ar fi in tabara 1 dincolo de Ice Fall. Nu pot sa prind la telefon pe nimeni din zona.”

Ploieşteanul i-a lăsat în Nepal pe ceilalţi colegi români, care la rândul lor au scăpat cu bine.

Nu la fel de norocoși au fost alți alpiniști, care au fost surprinși de avalanșe sau de alunecări de pământ, provocate de mișcările tectonice.

Din pacate stirea despre moartea producatorului american de film Tom Taplin -61 de ani este confirmata de NBS. Poate pentru multi nu inseamna mare lucru dar cand ma gandesc ca doar acum cateva zile impartaseam atatea idei, atatea planuri, cand povestea de ascensiunile sale si cat de mult iubeste muntele, cata energie si pofta de viata avea te socheaza. Dumnezeu sa-l odihneasca!
De cand am venit ma uit la stiri pe CNN si am senzatia ca vad in permanenta oameni cu care tocmai am vorbit, cu care tocmai m-am imbratisat, care erau in permanenta zambitori si binevoitori. Dar nu mai sunt ei….”, a scris Marius Iliescu.

FOTO: www.facebook.com/marius.iliescu.98

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.