Un cunoscut preot din Ploiesti: “Să vă ferească Dumnezeu de mânia celor mai neprihăniți pământeni!”

0 253

Un cunoscut preot din Ploiesti: “Să vă ferească Dumnezeu de mânia celor mai neprihăniți pământeni!”. Vezi care este motivul pentru care Claudiu Băzăvan s-a enervat.

Părintele de la Catedrala Eroilor Tineri – „Înălțarea Domnului”, din cartierul Vest, se alătură celor care protestează împotriva interzicerii pelerinajului, la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, în județul Iași.

Până acum ați înfruntat creștini smeriți și răbdători care v-au tolerat abuzurile și dușmănia. Acum cutezați să vă ridicați împotriva sfinților. Să vă ferească Dumnezeu de mânia celor mai neprihăniți pământeni! Toată iertarea noastră la un loc cu toate strigătele voastre nu vor folosi la nimic!” – a scris Claudiu Băzăvan.

O cititoare a avut curajul să îl combată, scriindu-i următoarele: “Claudiu Bazavan cu “abuzurile” voastre asupra DREPTULUI meu la sănătate cum rămâne. Acum , Dumnezeu, nu mai e peste tot? Trebuie sa mergeți musai cu miile la Iași? Nu va puteți ruga de acasă? Suntem în sec.21 și mă gândeam că preotii sunt destul de scoliti sa poată intelege o pandemie… Sau așteptati sa-i înmormântati pe cei care nu supraviețuiesc virusului? Sa va fie rușine ca vreti sa conduceti credincioșii la pieire!“.

Răspunsul părintelui paroh a venit iute și destul de mânios: “Mai usor cu nervii, Doamna, nu ii inflamati prea tare ca nu va fac bine la sanatate! Dvs nu prea dati pe la biserică, deci sigur acolo nu va veti infecta. Sunt convins ca va veti lua toate măsurile de prevenție ca sa nu va molipsiti nici de la locul de muncă, supermarket, banca sau pet shop. Singura Dvs problema nu este teama de a va molipsi. Va simt curajoasa…Ci aversiunea împotriva crestinilor. Orice facem noi sau nu facem reprezinta o problema pentru Dvs si alte persoane cu minti formatate de inchipuitii înțelepți pe care ii admirati. Vedeti-vă de preocupările Dvs, protejati-va sănătatea Dvs si a celor dragi. Pe noi lasati-ne doar sa existăm. Nu ne rusinam nici de Hristos, nici de ceea ce suntem, nici de crestinii nostri. Pace si sanatate!“.

Interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi este o măsură disproporționată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română”, se arată într-un comunicat semnat de Patriarhul Daniel, ca răspuns la decizia luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, din cauza creșterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.

Ziarul de Ploiești

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.