Un consilier local din Baicoi, declarat incompatibil de catre ANI

0 301

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui HURLOIU ALEXANDRU (foto – cont facebook), consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Băicoi, județul Prahova, întrucât, începând cu data de 30 iunie 2012, deține, simultan cu funcția de consilier local, și funcția de coordonator în cadrul Sucursalei Băicoi a S.C. Hidro Prahova S.A., încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora ‘Funcția de consilier local (…) este incompatibilă cu: funcția de (…) manager (…) la (…) societățile comerciale de interes local înființate sau aflate sub autoritatea consiliului local (…) și societățile comerciale de interes național care își au sediul sau care dețin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă’.

HURLOIU ALEXANDRU a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

‘Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) încălcarea obligațiilor legale privind (…) starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective (…)’.

‘Persoana (…) față de care s-a constatat (…) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului’.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.