Turism Buzău: Piața Artizanilor – Slow Food & Gourmet Hub, pe drumul spre vulcanii noroioși

0 104

Comunitatea Slow Food, în colaborare cu Geoparcul UNESCO „Ţinutul Buzăului”, va organiza în localitatea Berca, pe drumul spre Vulcanii Noroioşi, Piaţa Artizanilor, un concept unic ce îşi propune să aducă într-un singur loc producători de produse alimentare tradiţionale.

Evenimentul se va desfăşura în zilele de 6 şi 7 mai, între orele 10:00 – 17:00, în curtea din spatele fostului Infopoint Turistic, vizavi de şcoala din Berca, pe drumul spre Vulcanii Noroioşi, iar intrarea va fi liberă.

Turiştii vor avea posibilitatea să deguste din vestiţii cârnaţi şi babic de Pleşcoi, tot aici vor putea găsi melinis, un produs inventat pe bază de miere de albine şi fructe, alături de alte specialităţi locale.

„Piaţa Artizanilor – Slow Food & Gourmet Hub Buzău va cuprinde o expoziţie a artizanilor locali de produse alimentare, o expoziţie de artă, gourmet street food şi va oferi o atmosferă prietenoasă pentru întreaga familie. Târgul este un concept unic care are ca obiectiv promovarea Buzăului ca destinaţie culinară şi stimularea economiei locale. În cadrul viitorului târg local al fermierilor şi producătorilor vor fi prezenţi expozanţi din Buzău şi din judeţele învecinate, printre care Braşov, Prahova, Bucureşti, Brăila şi Galaţi. Evenimentul va cuprinde o gamă variată de producători locali, inclusiv cei specializaţi în legume, brânzeturi artizanale, carne şi mezeluri din producţia locală, bere artizanală, vin bio din regiunea viticolă Dealu Mare şi alte produse alimentare”, se arată într-un comunicat.

Pe lângă produsele inedite pe care vizitatorii le vor putea încerca, organizatorii îşi propun ca târgul să fie unul prietenos cu mediul înconjurător, prin folosirea de materiale reciclabile.

„Piaţa Artizanilor este primul târg din România care are standuri construite din materiale reciclabile. Membrii comunităţii lucrează împreună pentru a refolosi uşi vechi şi alte materiale de construcţie pentru a construi standurile, care vor oferi o modalitate mai durabilă şi mai ecologică de a prezenta produsele şi bunurile locale. Piaţa va găzdui, de asemenea, o expoziţie de produse meşteşugăreşti şi artişti locali. Credem că Piaţa Artizanilor nu este doar o oportunitate de a prezenta bogatele tradiţii culinare şi diversele produse locale din Buzău, ci şi o oportunitate de a crea beneficii economice pentru comunitatea locală”, a declarat Thorsten Kirschner, unul dintre inițiatorii proiectului.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.