Mii de teste COVID expirate, descoperite abandonate într-o pădure de lângă Buzău

0 24

Mii de teste COVID expirate, descoperite abandonate într-o pădure de lângă Buzău. Inspectoratul Judeţean de Poliţie informează că a deschis o anchetă.

Angajații Poliției Locale Buzău sunt cei care au dat peste ele, în zona Parcului Crâng.

„Ne-am confruntat cu un incident la nivelul municipiului Buzău în sensul în care undeva pe breteaua de legătură din Şoseaua Nordului, în zona limitrofă a Pădurii Crâng, au fost descoperite câteva mii de teste COVID, tip antigen, expirate, ce au fost aruncate, în mod voit spun eu, de cineva care a vrut să eludeze legea, pentru că toate datele de identificare ale proprietarului au fost şterse de pe cutii”, a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Sorin Ionuţ Apostu, înainte de Paște.

Poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunea de eliminare, deţinere şi păstrare a deşeurilor în afara spaţiilor autorizate, faptă prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă (OUG) 92/2021 privind regimul deşeurilor.

„În data de 10 aprilie a.c, în urma apariţiei unui articol în mass-media care făcea referire la mai multe teste COVID găsite de angajaţii primăriei în zona Parcului Crâng, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetări pentru stabilirea naturii şi provenienţei instrumentelor medicale, dar şi pentru clarificarea împrejurărilor în care au ajuns în zona în care au fost descoperite. Ulterior, reprezentanţii primăriei au înaintat şi plângere către unitatea noastră, cu acelaşi obiect. În funcţie de concluziile cercetărilor ce se desfăşoară sub coordonarea parchetului, urmează a se lua şi măsurile legale”, au precizat reprezentanţii IPJ Buzău.

Ziarul de Ploiești

FOTO: Realitatea de Buzău

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.