Traian Basescu si-a dat cu parerea despre Procurorul General, ploiesteanul Tiberiu Nitu

0 204

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, că Procurorul General, Tiberiu Niţu, este suspect că ”a tras la Revoluţie”, când era militar în trupele de Securitate şi probabil că ”a împuşcat câţiva terorişti”, anunță MEDIAFAX.

Traian Băsescu a explicat, luni, la sediul PMP, că este suspect (în dosarul în care a fost reclamat de Gabriela Firea, pentru șantaj – n.r.) „cam la fel cum este Niţu”.

„Numai că eu sunt suspect că am făcut o declaraţie iar Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie, că a tras, Procurorul general. Era în trupele de securitate şi el scrie în declaraţia lui că li s-a spus că tragă înspre Dorobanţi unde se mişcau terorişti şi el probabil că a împuşcat câţiva terorişti, ce să facă”.

În octombrie 2012, după audierile pentru funcţia de procuror general, la ieşirea din sala CSM, Niţu a declarat jurnaliştilor că a primit, în baza legii, 8.000 de metri pătraţi, ca urmare a certificatului de revoluţionar. Militarii care au participat la Revoluţia din 1989 au beneficiat, ca şi civilii, de 10.000 de metri pătraţi de teren, iar în cazul celor 78 li s-a dat câte 8.000, „că atât a putut Primăria”, a precizat el.

La Revoluţie, Tiberiu Niţu era militar în termen la unitatea de la Televiziunea Română, trei dintre colegii săi fiind împuşcaţi mortal, conform Mediafax.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.