Teama la Ploiesti: Primar condamnat la 5 ani de inchisoare pentru finantarea unui club de fotbal

0 235

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, a fost condamnat, marţi, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2013, fiind acuzat că a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei către Fotbal Club Gloria Buzău, informează Mediafax.

Decizia a fost dată de magistraţii Judecătoriei Braşov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, judecătorul Anda Sânpetru, primarul Buzăului a fost judecat pentru trei fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice, fiind condamnat pentru două dintre acestea, iar pentru cea de-a treia achitat.

Astfel, Boşcodeală a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare şi un spor de pedeapsă de un an, urmând să execute cinci ani de închisoare.

Sentinţa Judecătoriei Braşov nu este definitivă, putând fi contestată în zece zile de la pronunţare.

După aflarea sentinţei, Boşcodeală a declarat că este supărat pentru că se consideră nevinovat şi că aşteaptă decizia Curţii de Apel. Până atunci va demisiona de la şefia filialei PSD.

Potrivit procurorilor, în perioada 2002 – 2008, Boşcodeală a acordat unor asociaţii sportive, persoane juridice non-profit, în mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local şi le-a asigurat folosinţa gratuită a Complexului Sportiv Gloria Buzău, beneficiarii finali ai acestor sume şi ai dreptului de a folosi complexul sportiv find societăţi comerciale aflate în diverse raporturi juridice cu asociaţiile sportive.

Cazul seamănă cu ce s-a întâmplat la Ploiești, acolo unde administrația locală a apucat să dea 1,2 milioane de euro ONG-ului lui Capră, pe baza unui contract, care prevedea prime în valoare totală de 3 milioane de euro.

Echipa FC Petrolul a primit bani și în mandatul primarului Andrei Volosevici.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.