20 de tinere din Prahova, printre care minore, traficate de proxeneti in Spania (VIDEO)

0 406

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare de criminalitate organizată, specializată în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, pe relaţia România – Spania. 5 persoane au fost reţinute în România, iar 7 au fost arestate în Spania.

La data de 9 februarie a.c., poliţişti din cadrul B.C.C.O. Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, cu participarea unei echipe operative formate din poliţişti spanioli şi un analist din cadrul EUROPOL, au efectuat 17 percheziţii în judeţul Prahova, la domiciliile membrilor unei grupări infracţionale cu preocupări pe linia de traficului de persoane, traficului de minori şi proxenetism.

În urma percheziţiilor au fost conduse la audieri 20 de persoane.

Cinci persoane bănuite au fost reţinute. Conform DIICOT, „În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2013, inculpaţii Lupu Gelu Gheorghe, Lupu Aurel, Dumitrescu Nicoleta, Vasile Valentin şi  Ilie Florin, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au racolat si determinat să practice prostituţia, prin exploatare, mai multe persoane de sex feminin, inclusiv minore care proveneau din familii dezorganizate.”

Activitatea de prostituție se desfășura în zona Alicante, din Spania.

În urma cercetărilor efectuate în colaborare, de către autorităţile judiciare din România şi Spania, s-a stabilit faptul că, începând din anul 2011, membrii grupării ar fi racolat peste 20 de tinere, printre care minore, pe care le-ar fi transportat în Marea Britanie şi Spania, în scopul exploatării sexuale. Aici, tinerele ar fi fost determinate să practice prostituţia în folosul membrilor grupării infracţionale.

În luna ianuarie a.c., poliţişti din cadrul B.C.C.O. Ploieşti şi procurorul de caz s-au deplasat în Spania, unde au efectuat percheziţii la locuinţele liderilor grupării infracţionale. În această cauză, au fost arestate 7 persoane.

Ulterior, pe numele celor 7, Tribunalul Prahova a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi procurorii D.I.I.C.O.T., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Serviciul Roman de Informaţii.

La acţiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale al I.P.J. Prahova şi jandarmi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.