SURSE: Cine vor fi viceprimarii municipiului Ploiesti si ce aliante vor functiona in Consiliul Local

0 566

SURSE: Cine vor fi viceprimarii municipiului Ploiesti si ce aliante vor functiona in Consiliul Local. Zdp.ro a aflat mai multe detalii.

Conform înțelegerii din timpul campaniei electorale, de la nivel județean, USR+PLUS va avea cu siguranță un viceprimar la Ploiești.

Surse politice ne-au confirmat faptul că Magdalena Trofin va fi cea nominalizată în acest sens.

Primarul deja validat (în cursul zilei de astăzi), Andrei Volosevici (PNL), va mai face echipă și cu un al doilea viceprimar.

Nu se cunoaște deocamdată cine va fi acesta, dar există cel puțin o variantă luată serios în considerare.

Astfel, dacă liberalii decid că vor avea și viceprimar, conform unor surse citate de zdp.ro, acesta ar urma să fie Dan Nicodim, aflat la al doilea mandat de consilier local. Primul a fost între 2000 și 2004, când la șefia Primăriei Ploiești se afla Emil Calotă, acum ales consilier local pe lista ALDE.

Dacă PNL va oferi această funcție altei formațiuni politice (lucru care va fi hotârât de forurile partidului, până luni 19 octombrie), atunci probabilitatea ca Cristian Ganea să devină viceprimar (zvon vehiculat încă dinainte de alegerile locale) este destul de mică. Și asta, în primul rând din cauza celor de la USR+PLUS, care nu vor accepta sub nicio formă o astfel de nominalizare.

Pe de altă parte, tot ca o certitudine, este faptul că noua majoritate din CL Ploiești, respectiv PNL+USR+PLUS, va colabora și cu cei doi reprezentanți aleși din partea Partidului Prahova în Acțiune, formațiune înființată de Mihai Apostolache.

COMPONENȚA CONSILIULUI LOCAL PLOIEȘTI ESTE URMĂTOAREA:

PNL – 13 mandate

USR+PLUS – 5 mandate

ALIANȚA PENTRU PRAHOVA (PSD + Pro România + PPU-SL) – 5 mandate

ALDE – 2 mandate

Partidul Prahova în Acțiune – 2 mandate

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.