Surpare Slănic: Guvernul alocă fonduri în regim de urgenţă pentru stabilizarea solului

0 223

 

Guvernul va aloca fonduri în regim de urgenţă, de circa 12 milioane lei, pentru continuarea lucrărilor de stabilizare a solului în oraşul Slănic din judeţul Prahova, acolo unde s-a surpat o stradă şi s-a format un crater de aproximativ doi metri.

„O decizie importantă este legată de alocarea unor fonduri în regim de urgenţă pentru continuarea lucrărilor de stabilizare a solului de la Slănic Prahova. Trebuie să rezolvăm acea situaţie de criză, acolo unde strada s-a surpat, este o problemă de siguranţă a locuitorilor oraşului şi vom aloca suma solicitată, circa 12 milioane de lei, şi sper ca lucrurile să reintre cât de curând de normal”, a precizat premierul Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de Guvern de joi.

Autorităţile județene au anunţat că, începând de miercuri, Institutul Geologic al României realizează foraje pe strada 23 August, care s-a surpat în urmă cu aproape două săptămâni, dar și în zonele adiacente.

După finalizarea acestora şi primirea unui punct de vedere tehnic, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova va putea modifica perimetrul de siguranţă al zonei şi va lua o decizie cu privire la situaţia celor 58 de persoane care au fost evacuate din clădiri aflate în imediata apropiere.

După ce în craterul inițial au apărut infiltrații de apă, pământul a continuat să se surpe. Ulterior a fost turnat material de umplere (foto jos) și s-a precizat că se așteaptă stabilizarea solului.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.