Stefan Lungu si Gheorghe Nastasia, retinuti. Se va cere arest la domiciliu pentru ca au colaborat

0 227

Foto: (c) Silviu MATEI / AGERPRES FOTO

Prahovenii Ștefan Lungu, fostul consilier de imagine al Elenei Udrea, și Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), au fost reținuți de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul privind gala în care a boxat Lucian Bute la București, în iulie 2011.

În cadrul audierii, cei doi au colaborat cu anchetatorii și au oferit toate detaliile privind indicațiile primite pentru organizarea galei, motiv pentru care DNA va cere instanței arest la domiciliu pentru Ștefan Lungu și Gheorghe Nastasia, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Procurorii DNA ar fi constatat infracțiuni noi de corupție pentru angajați ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, dar și fapte prin care s-au fraudat fonduri ale instituției, conduse la acea vreme de Elena Udrea, pentru a fi trecute în patrimoniul lui Rudel Obreja și pentru ca acesta să obțină un credit de la BRD.

Tot în acest dosar, șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului, respectiv Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de foștii miniștri Elena Udrea și Ion Ariton.

CITEȘTE ȘI: Perchezitii la Campina, la firma controlata de omul de televiziune Stefan Lungu

Ancheta DNA in Gala Bute a ajuns si pe la Busteni, la un fost secretar general al MDRT

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.