Spitalul orasenesc Baicoi nu trateaza cazuri de coronavirus, confirma Prefectura Prahova

0 274

Spitalul orasenesc Baicoi nu trateaza cazuri de coronavirus, confirma Prefectura Prahova ceea ce Ziarul de Ploiești a scris încă de la începutul lunii august.

Spitalul Orăşenesc Băicoi nu va fi închis sau transformat în spital-suport COVID-19, unitatea fiind eliminată din OMS 555/2020 Anexa3 ‘Lista cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2”, a informat, miercuri, Prefectura Prahova.

La sfârşitul lunii iulie, ministrul Sănătăţii a emis un ordin prin care Spitalul Băicoi era desemnat, alături de alte unităţi din judeţ, să preia cazuri de pacienţi COVID-19.

Potrivit documentului emis în vedea suplimentării paturilor destinate acestei categorii de bolnavi, spitalul de la Băicoi urma să preia pacienţi prin Secţia de Medicină Internă.

Primarul Marius Constantin a depus eforturi pentru a convinge autoritățile județene, inclusiv DSP Prahova, că unitatea medicală din oraș nu are, din punct de vedere tehnic, cum să facă acest lucru.

DETALII AICI: Veste buna la Baicoi: Spitalul din oras nu va trata cazuri de coronavirus!

În acest moment, cazurile de COVID-19 din Prahova sunt gestionate prin: Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, cu secţiile exterioare de Boli Infecţioase şi Pneumologie, plus secţia ATI, Spitalul Municipal Câmpina,  Spitalul de Boli Pulmonare Breaza, Spitalul CFR din Ploieşti şi Spitalul de Psihiatrie Voila.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.