Spitalul de Pediatrie Ploiești a obținut încadrarea în categoria a III-a de acreditare

0 270

Administrația locală  anunță că Spitalul de Pediatrie Ploiești a obținut încadrarea în categoria a III-a de acreditare – “Acreditat cu rezerve”, la nivel național, printr-un Ordin emis de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.

Clasificarea spitalelor are un rol major și în elaborarea propunerilor de modelare a finanțării suplimentare a acestor unități medicale, pe niveluri de competență și performanță, dar și pentru planificarea achizițiilor de aparatură medicală.

„Acreditat cu rezerve”, conform documentului prezentat mai jos, “reflectă aceeași preocupare a managementului spitalului de a îndeplini cerințele din standardele de acreditare, ca și a spitalelor din categoria II, dar nu au reușit să obțină o susținere corespunzătoare din partea autorităților tutelare pentru îndeplinirea planurilor de conformare, pentru care era necesară alocarea de resurse financiare”.

Dar iată ce a spus primarul Andrei Volosevici, sub a cărui coordonare se află Spitalul de Pediatrie Ploiești, care vede cu alți ochi acreditarea.

În urma evaluării derulate de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, Spitalul de Pediatrie Ploiești a obținut această acreditare esențială, care atestă serviciile medicale competente, responsabilitatea, dar și profesionalismul de care dau dovadă personalul medical și toți factorii de decizie implicați direct în buna administrare a acestui recunoscut spital al municipiului nostru. Demersurile legale și eforturile constante pe care administrația publică ploieșteană le-a derulat, împreună cu echipa managerială a spitalului, condusă cu profesionalism și dedicare de către doamna doctor Anca Miu, au condus la crearea unei unități sanitare eficiente și competitive, care asigură pacienților ploieșteni și prahoveni, un nivel crescut al serviciilor medicale”, a precizat primarul Andrei Volosevici.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.