De ce se teme PSD Prahova de candidații liberali, când partidul e pe val?

0 270

Ziarul de Ploiești a evitat să intre în siajul celor două mari partide din județ, pentru că experiența ne arată că politica e dăunătoare presei. Am încercat să menținem un echilibru și, în același timp, am micșorat cantitatea de materiale dedicate zonei politice. 

Probabil ne veți întreba de ce tocmai acum.

Pentru că asistăm la una dintre cele mai mizerabile campanii electorale pe care ne-a fost dat să vedem în Prahova.

Pentru că nu există nici măcar o brumă de respect pentru alegători, totul rezumându-se la ce câștigă ei, nu la ce se propune a se face pentru oameni.

Pentru că se practică atacurile la persoană, uneori cu mijloace penale (se minte, se difuzează false clipuri realizate cu inteligența artificială, se denigrează adversarii, unii primari în funcție au fost șantajați etc.)

Pentru că se manipulează subiecte de administrație pentru a se obține un efect electoral negativ.

Până acum, observăm o mai mare apetență în acest sens din partea social-democraților, deși nici PNL nu este ușă de biserică.

Până la urmă, de ce se teme PSD Prahova de candidații liberali, când partidul e pe val?  Asta este o întrebare la care trebuie să răspundă președintele organizației, Virgiliu Nanu.

Același lider care speră să-l detroneze pe Iulian Dumitrescu și să obțină președinția Consiliului Județean Prahova.

Nu vă fie cu supărare, dar nici toți susținătorii PSD din județ nu știu cine e Nanu. De Toader, Bogdan Toader, au mai auzit.

Și atunci, tactica aleasă pentru a-l detrona pe Dumitrescu – un politician care se confruntă deja cu acuzații de natură penală, deci este deja vulnerabil – a fost de a-l ridiculiza în fața electoratului, de a i se atribui cele mai negre intenții, de a-l transforma într-un venetic care vrea să fure județul, de a-i imputa până și realizarea rețelei de gaze de pe Valea Slănicului.

Iertați-ne opinia, dragi social-democrați, dar asta denotă slăbiciune și disperare. Nu forța unui partid aflat pe val.

Dacă Iulian Dumitrescu e atât de rău pe cât spuneți, lăsați alegătorii să-l judece.

Încercați să scoateți în evidență ce lipsește, ce nu s-a făcut bine. Dacă aveți dovezi (dar nu din gură) și ce s-a furat.

Credeam că acele campanii mizerabile au murit odată cu trecutul dubios al județului.

Din păcate, tocmai asistăm la una.

Ziarul de Ploiești nu va difuza în continuare niciun comunicat în care apar atacuri fără temei, indiferent ce partid le scrie.

Pentru că cititorii noștri merită mai mult de atât. Și pentru că avem încredere că știu să judece pe ce candidați merită să pună ștampila.

Iulian Maxim

P.S. Observ o mai mare decență la partidele mai mici. Care par mai preocupate de programele pe care le propun, nu de scandaluri ieftine. Bravo lor!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.