Secretarul executiv al PSD Prahova este cercetat penal, pentru conflict de interese

0 212

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

În cadrul cercetărilor ce se efectuează la această unitate de parchet în dosarul penal nr.280/P/2015, faţă de inculpatul ENESCU RAREŞ-DAN, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Prahova, s-a dispus începerea urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese prev. de art.301 Cod penal, constând în aceea că, în perioada 2012-2015, în condiţiile în care acesta era angajat cu contract de muncă atât la Parcul Industrial Ploieşti S.A. cât şi la Primăria Com. Podenii Noi jud.Prahova, a participat la şedinţele Consiliului Judeţean Prahova unde, prin votul exercitat, a contribuit la luarea unor decizii prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru cele două entităţi juridice la care era angajat şi din partea cărora beneficiază şi în prezent de foloase.

La data de 04.06.2015, faţă de acesta s-a pus în mişcare acţiunea penală şi s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese prev. de art.301 Cod penal.

Urmare a măsurii preventive dispuse în cauză, inculpatului Enescu Rareş-Dan i s-a interzis exercitarea funcţiei de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Prahova.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.