Rusia vorbeste de pace, dar testeaza arme avansate tehnologic (VIDEO)

0 1.216

Rusia vorbeste de pace, dar testeaza arme avansate tehnologic. În câteva zile, au fost prezentate trei tipuri noi de echipamente militare.

În mai puțin de o săptămână, Federația Rusă a prezentat un nou model de avion, a testat o rachetă hipersonică și a prezentat noul sistem de apărare antiaeriană.

Aflată în acvatoriul Mării Albe, fregata Amiral Gorshkov, Proiect 22350, a efectuat lansarea unei rachete hipersonice Zircon asupra unei ținte terestre, care a fost amplasată într-un poligon de pe litoralul Mării Barents”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului preluat de agenția Interfax.

Potrivit datelor de control obiectiv, racheta Zircon a distrus ținta aflată la o distanță de peste 350 de kilometri. În timpul testului, racheta și-a confirmat caracteristicile tehnico-tactice. Viteza atinsă de aceasta a fost de aproximativ șapte Mach”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Marţi, a fost testat cu succes noul sistem de apărare antirachetă S-500, o variantă îmbunătățită a sistemului S-400.

Noul sistem S-500 a efectuat exerciţii de tragere asupra unei ţinte balistice de mare viteză„, a anunţat într-un comunicat Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse. „Ţinta a fost atinsă„, adaugă acest comunicat al armatei ruse, care a difuzat în premieră imagini cu S-500 în acţiune.

Potrivit acestei surse, după ce toate testele în curs vor fi încheiate, S-500 va fi desfăşurat într-o unitate din regiunea Moscovei.

Rusia susţine că sistemele S-500, cu o rază maximă de acţiune de 600 km, „sunt fără echivalent în lume„.

Tot recent, compania Rostec a dat publicității prima imagine cu ceea ce rușii anunță a fi un nou avion de luptă, pe care îl vor dezvolta în paralel cu programul Su-57.

Este vorba despre prototipul unui nou avion de vânătoare de dimensiuni mai mici, de generația a V-a, prezentat la Salonul aeronautic international MAKS-2021, organizat la Moscova. A fost denumit LTS „Checkmate” (Şah-mat).

Ziarul de Ploiești

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.