0 136

România va exporta produse în urma parteneriatului dintre Poșta Română și eBay, un gigant american la nivel mondial.

Compania Naţională „Poşta Română” (CNPR), în parteneriat cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, au organizat, marţi, conferinţa de prezentare a unui parteneriat parafat cu eBay şi, implicit lansarea programului „e-export nation”, prin intermediul căruia Întreprinderile Mici şi Mijlocii (IMM) româneşti vor primi sprijin pentru creşterea comerţului electronic transfrontalier.

Astfel, afacerile româneşti care se înscriu în acest program sunt sprijinite să-şi exporte produsele în peste 190 de ţări, prin intermediul eBay, considerată una dintre cele mai mari platforme de comerţ electronic din lume.

În acest context, clienţii internaţionali care folosesc Poşta Română pentru livrare primesc un pachet de beneficii: reduceri tarifare pentru trei categorii de servicii, preluare gratuită, livrări de 2-3 zile pentru EMS (Express Mail Service) şi costuri reduse pentru volume mari.

Programul „e-export nation Romania” reprezintă o iniţiativă naţională care vizează promovarea creşterii afacerilor româneşti, administrată de trei parteneri – Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Compania Naţională „Poşta Română” şi eBay.

Antreprenorii din România se pot înscrie în acest program pe website-ul https://export.ebay.com/ro/e-export/ şi vor beneficia, printre altele, de listarea gratuită a produselor pe eBay în primele trei luni, training personalizat şi tarife reduse.

În acest sens, vor exista reduceri tarifare pentru trei categorii de servicii – colet internaţional, pachet mic şi Expess Mail Service (EMS), preluare gratuită a produselor, timp de livrare: 2-3 zile pentru Express Mail Service (EMS) şi 5-10 zile pentru serviciile standard, verificare status trimiteri în sistemul Track&Trace. De asemenea, vor fi oferite discounturi pentru volume mari: 5% la tarifele din ofertă pentru un minimum de 500 bucăţi/lună pentru pachet mic semi-înregistrat intracomunitar şi extracomunitar; 5% la tarifele din ofertă pentru un minimum de 50 bucăţi/lună pentru colet internaţional; 10% pentru Express Mail Service (EMS) – la volum lunar minim de 50 trimiteri.

Pentru ca un IMM să poată accesa acest program trebuie să întrunească o serie de condiţii: să aibă capacitatea de a exporta folosind modelul B2C, să deţină în portofoliu cel puţin 100 de produse, să poată să investească răbdare şi muncă pentru a creşte afacerea, să aibă un avantaj dacă vinde deja online.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.