Rolul umectanților în hidratarea pielii

0 184

Atât persoanele cu o piele uscată și predispusă la apariția ridurilor, cât și cele care își doresc un ten hidratat în profunzime, se orientează către produse de skincare cu proprietăți puternice de a atrage și de a menține apa în straturile epidermei.

Aceste proprietăți sunt oferite de umectanții prezenți în produsele de îngrijire destinate hidratării tenului.

Ce sunt umectanții?

Umectanții sunt substanțe ce au rol de a atrage și a menține apa în stratul superior al pielii. Prin urmare, ei dețin proprietăți higroscopice, care formează legături de hidrogen cu moleculele de apă. Datorită acestui rol, umectanții sunt adăugați în produsele hidratante pentru piele, dar și în cele destinate îngrijirii părului.

Cum funcționează umectanții asupra îngrijirii pielii?

Umectantii conferă tenului o hidratare profundă prin atragerea apei din mediul înconjurător sau din cel de-al doilea strat al pielii – derma, către stratul cornos din epidermă. Datorită efectului intens de hidratare, umectanții sunt nelipsiți din produsele de îngrijire a tenului, regăsindu-se și în gama RNW de seruri, cleansere, tonere și creme.

Deși umectanții oferă aceleași beneficii de atragere și de reținere a apei în țesuturile pielii, ei au un mod diferit de funcționare. Prin urmare, unii umectanți conferă pielii umiditatea de care are nevoie aceasta pentru a-și păstra hidratarea, în timp ce alții contribuie la îndepărtarea celulelor moarte, pentru a echilibra umiditatea de la nivelul acesteia.

Tipuri de umectanți pe care îi poți utiliza pentru o piele hidratată

Există mai multe tipuri de umectanți pe care îi poți utiliza ca atare sau sub formă de creme, seruri și tonere, pentru a hidrata eficient pielea. Printre aceștia se află următorii:

  • Acidul hialuronic

Acidul hialuronic este unul dintre cei mai utilizați umectanți, grație proprietăților lui de a atrage și de a păstra apa în țesuturile epiteliale. Se recomandă folosirea lui pentru a împiedica pierderile de apă din țesuturi și pentru a preveni apariția semnelor îmbătrânirii pielii.

El este prezent în numeroase produse de îngrijire, precum gama Hyal de la RNW. Aceasta include un toner, o emulsie și un cleanser cu puternice proprietăți de hidratare. Astfel, tonerul Hyal RNW conține 5 tipuri de acid hialuronic, motiv pentru care pătrunde adânc în piele și o hidratează în profunzime.

  • Acizi AHA

Acizii AHA sunt utilizați pentru exfolierea pielii și îndepărtarea celulelor moarte, dar și pentru a ajuta pielea să își mențină un nivel optim de umiditate. Printre cei mai utilizați acizi AHA se află acidul glicolic, acidul lactic, acidul mandelic și acidul citric.

Ei sunt prezenți în serumuri, dar și în creme pentru față și pentru corp, precum AHA In body Lotion. Aceasta este o cremă puternic hidratantă, care exfoliază pielea și stimulează producția de colagen. Ea poate fi utilizată atât de către persoanele cu acnee corporală, cât și de către cele care au o piele deshidratată, lipsită de vitalitate.

  • Acidul salicilic

Asemeni acizilor AHA, acidul salicilic este recomandat pentru exfolierea și hidratarea pielii. Acesta contribuie la eliminarea celulelor moarte și a reziduurilor de la nivelul tegumentului, diminuează ridurile și liniile fine, reduce producția de sebum și hidratează pielea.

RNW îți propune un produs inedit cu acid salicilic sub forma unor dischete exfoliante – Peeling Toner Pad Mild. Acesta ajută la reducerea coșurilor și la curățarea în profunzime a porilor, fără să usuce pielea.

  • Peptide

Peptidele au o acțiune complexă asupra pielii, fiind agenți umectanți care contribuie la refacerea barierei cutanate și la stimularea producției de colagen și elastină. Astfel, ele conferă pielii o mai bună elasticitate și fermitate, prevenind apariția ridurilor și a liniilor fine.

Ceramide Serum RNW este un produs cu o formulă specială, care îmbină efectele de umectare ale peptidelor cu 5 tipuri de ceramide, adenosine și acid hialuronic, toate aceste ingrediente fiind de nelipsit din rutina de îngrijire a tenului uscat.

  • Pantenol

Pantenolul sau provitamina B5 este utilizat ca umectant în produsele cosmetice. Acesta ajută la hrănirea pielii, întărește bariera lipidică și calmează iritațiile. El poate fi găsit în diferite creme, serumuri și emulsii, una dintre acestea fiind Facial Treatment Essence de la RNW.

Aceasta este o esență care conține, alături de pantenol, pre și probiotice ce repară bariera de protecție a pielii și uniformizează aspectul tenului. Astfel, produsul este recomandat persoanelor cu ten uscat, sensibil și predispus la pete pigmentare.

  • Aminoacizi

Aminoacizii sunt utilizați în numeroase produse de îngrijire a pielii uscate și deshidratate. Dintre aceștia, sodium PCA și prolina dispun de cea mai ridicată proprietate higroscopică. Prin urmare, ei sunt utilizați în produsele de hidratare, dar și în cele de îngrijire a părului. Un astfel de produs destinat îngrijirii părului este Intensive Nourishing Repair Hair Mask de la RNW. Acesta conține 17 tipuri de aminoacizi care regenerează și fortifică părul fragil, prevenind despicarea vârfurilor.

Fie că ai tenul uscat sau deshidratat, fie că îți dorești o hidratare mai bună a pielii, acordă atenție ingredientelor din produsele de skincare pe care le folosești și verifică conținutul de umectanți din compoziția acestora. Indiferent de tipul tenului tău, hidratarea este importantă pentru o piele plină de vitalitate.

(P)

Adresa ta de email NU va fi publicata.