PSD Prahova a renuntat la procesele intentate impotriva unor adversari politici

0 245

PSD Prahova a renuntat la procesele intentate impotriva unor adversari politici, susținând că au fost doar un avertisment.

Președintele organizației județene, Bogdan Toader, a făcut anunțul într-o conferință de presă.

În 4 decembrie 2020, când existau mai multe atacuri – suburbane le-aş numi – din partea adversarilor politici, am ajuns la o concluzie, alături de colegii mei, că ar trebui să oprim aceste atacuri şi să acţionăm în instanţă mai mulţi oameni politici sau partide, pentru defăimare şi denigrare. Nu considerăm normal ca o campanie electorală să ajungă să fie doar despre denigrare. Banii pe care statul îi alocă pentru desfăşurarea campaniei electorale trebuie folosiţi pentru promovare, aşa scrie la lege, nu pentru defăimare şi denigrare. Nu am plătit taxa de timbru pentru acţionarea în instanţă a lui Mihai Neagu (USR – n.r.) şi tânărului consilier Tonsciuc (detalii aici: PSD Prahova a dat in judecata un consilier local USR Ploiesti – n.r. ), am renunţat la acel proces, nu trebuia să mai ajungă pe rol. Singurul pentru care am plătit taxa de timbru a fost cel al Partidului Naţional Liberal, pentru că a existat un ziar de «promovare electorală», în care o pagină sau două erau alocate denigrării adversarilor politici. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu colegii mei, am trimis o adresă către instanţă prin care renunţăm şi la acest proces. A vrut să fie un mesaj, transmis către adversarii politici, care nu au înţeles nici măcar în anul 2020 cum se desfăşoară o campanie electorală, ce principii trebuie s-o domine şi faptul că trebuie la un moment dat să ne oprim din astfel de atacuri. Politica este altfel şi oamenii vor altfel de politică, lucru dovedit şi de rezultatul alegerilor din 2020. Dacă citiţi mai multe postări, suntem făcuţi nenorociţi, hoţi, pungaşi şi altele, nu consderăm că aceste lucruri trebuie să apară în spaţiul public şi nimeni să nu aibă de suferit în urma acestor atacuri. Dacă vrem să facem parte din rândul aleşilor, trebuie să ne păstrăm o decenţă. Am discutat cu mai mulţi colegi şi am considerat că nu este normal să se ajungă în situaţii litigioase. Normal ar fi fost să nu se ajungă aici şi să existe o decenţă în tot ce facem noi, ca politicieni, ca oameni aleşi. Cred că mesajul a fost înţeles. Sper să fi înţeles că pentru orice acţiune există şi o reacţiune, egală şi de sens contrar” – a precizat Bogdan Toader.

Este de apreciat gestul PSD Prahova, dar am vrea, totuși, să le aducem aminte social-democraților că, la rândul lor, au reacționat violent în mediul online, împotriva liderului PNL Prahova, actualul președinte al Consiliului Județean – Iulian Dumitrescu.

Dar astfel de lucruri sunt “normale” în politica românească, așa că așteptăm să vedem ce se va întâmpla în continuare.

Nu de alta, dar presa și publicul adoră scandalurile…

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.