PSD ii pune pe senatorul Niculae Badalau si pe socrul lui Ponta la Curtea de Conturi

0 285

PSD ii pune pe senatorul Niculae Badalau si pe socrul lui Ponta la Curtea de Conturi. Cei doi sunt contestați chiar și de către unii social-democrați.

Controversatul politician Nicolae Bădălău (senator de Giurgiu) și Ilie Sârbu au fost propulsați ca vicepreședinți ai Curții de Conturi a României, de majoritatea de stânga din Parlament.

Primul a primit 294 de voturi pentru și 55 împotrivă, iar al doilea – 329 de voturi pentru și 20 împotrivă.

CITEȘTE ȘI: Fiul unui senator PSD a fost furat. Vezi ce i-au luat hotii din vila

Nicolae Bădălau și-a pregătit din timp candidatura la Curtea de Conturi, acesta modificând în urmă cu trei ani legea de organizare și funcționare a instituției.

El a schimbat condițiile de studii, pentru a corespunde nevoilor sale:  a introdus „studiile tehnice” alături de cele deja existente în lege, respectiv  „studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani” .

* Primarul Robert Negoiță: Atmosfera în PSD este „aproape la fel de irespirabilă” ca pe vremea lui Liviu Dragnea

Primarul Sectorului 3 a lansat un atac dur la adresa lui Niculae Bădălău, după ce acesta din urmă a fost votat pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

Negoiță amintește că senatorul de Giugiu a fost condamnat pentru furt în trecut, iar acum va ajunge să verifice „bugetele publice ale României”.

Bădălau, Lupul pus de Parlament de pază la oi

Ocupat până peste cap cu treburi administrative, a trecut ceva timp de când nu am mai vorbit despre mișcările de pe scena politică. Ei bine, ce s-a întâmplat astăzi în Parlamentul României mă obligă pur și simplu să iau atitudine. Pe scurt, în plină pandemie, cu recesiunea și criza economică la ușa țării, parlamentarii și-au făcut timp pentru a mai pune la cale un șmen politic incredibil pentru anul 2020: numirea locotenentului Dragnist, Bădălau, în poziția de vicepreședinte al Curții de Conturi, direcția de Audit. O mârșăvie politică premeditată, adică, într-o lume normală, un lucru cu atât mai grav. Asta dacă ne gândim la faptul că acest personaj, pe care-l consideram uitat și dispărut, a modificat legea de funcționare a acestei instituții vitale a Statului Român, atenție, special pentru a putea el să ocupe această funcție. Iar pohta ce a pohtit… i s a îndeplinit cu concursul parlamentarilor… Ce ne spune nouă, celor care credeam că aceste vremuri au apus, această realitate tristă? În primul rând că în PSD-ul post Dragnea aerul a rămas aproape la fel de irespirabil, tranzacționarea funcțiilor publice mergând în continuare de minune, chiar și de pe băncile opoziției. Ne mai spune că un individ ca Bădălau poate modifica legi în Parlamentul României!!!, pentru ca, în final, să poată beneficia de ele. Ne mai spune și că un om condamnat pentru furt (a se vedea episodul sacilor de grâu de la CAP) poate ajunge acum să fie cel care verifică bugetele publice ale României, dar și că nu trebuie să știi carte, să fii de meserie, ci că trebuie doar să poți să modifici legea pentru a ajunge acolo unde vrei. Pe când un sculer matrițer la Ministerul Sănătății? În fine, ceea ce este cu adevărat revoltător este că acest Bădălau a fost votat cu, atenție!, 294 de voturi pentru… adică, un adevărat consens politic. Deci, nu putem avea consens politic când e vorba despre infrastructură, despre reforme în sănătate sau educație, despre măsuri economice absolut necesare, dată fiind criza ce stă să vină, dar consensul e găsit imediat atunci când trebuie sfințită o combinageală politică imorală și urât mirositoare. Asta e România normală? Asta e țara în care vrem să trăim? Și ne mai mirăm că întreaga clasă politică din România are o imagine proastă în societate… Este încă prea bună, dacă ținem cont că astfel de combinații emană din Parlamentul țării un damf insuportabil”, a scris Robert Negoiță pe facebook.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.