Proprietarii Winmarkt Ploiești ar putea vinde toată rețeaua de magazine

0 1.119

 

Proprietarii Winmarkt Ploiești ar putea vinde toată rețeaua de magazine din România. Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) vrea să obțină bani pentru a reduce datoriile, susține Economica.net.

Portofoliul Winmarkt, în România, este format în principal din 14 centre comerciale.

Rețeaua a fost achiziționată în martie 2008, de compania italiană IGD, listată la bursa din Milano.

Pe lângă proprietățile din România, grupul mai deține 23 de magazine și 19 hipermerketuri, toate aflate în Italia, valoarea totală a acestora ridicându-se la 2,5 miliarde Euro.

Cel mai valoros activ al companiei în țara noastră este Winmarkt Ploiești, cu locații comerciale în mai multe zone ale orașului și cu o suprafață totală închiriabilă de 19.571 de mp. Valoarea de piață estimată se ridică la 40 de milioane de euro.

Tot în Ploiești, IGD deține și o clădire de birouri, ocupată de Oficiul de Cadastru Prahova și de o farmacie, evaluată la aproximativ 2,9 milioane de euro.

Conform Economica.net, grupul italian are în vedere o astfel de tranzacție, deoarece la finele anului trecut avea datorii în valoare de 968,4 milioane de euro, și speră să obțină pe tot portofoliul din România peste 120 milioane de euro.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.