Probleme serioase raportate de armata britanică, pentru dronele pe care MApN intenționa să le cumpere

1 113

Probleme serioase raportate de armata britanică, pentru dronele pe care MApN intenționa să le cumpere anul acesta.

Licitația a fost însă anulată, s-a spus într-un anunț dat săptămâna trecută.

Ministerul Apărării a precizat că luase decizia încă din luna aprilie, pentru că o parte din specificațiile tehnice puse la dispoziție de către ofertant nu corespundeau cerințelor trecute în caietul de sarcini.

Dronele propuse de grupul Elbit Systems, din Israel, erau model Watchkeeper X, cu care este dotată și armata britanică, din 2010.

Sunt fabricate împreună cu consorțiul Tales, pe baza dronei Hermes 450.

Un articol publicat în ziarul Dailymail.co.uk, pe 16 iunie 2022, arată însă numeroasele probleme cu care s-a confruntat acest model.

De altfel, titlul știrii este următorul: Armata britanică pierde a șaptea dronă Watchkeeper – în timp ce nava de 30 de milioane de lire sterline „care se luptă să zboare pe vreme rea” se prăbușește în marea Ciprului.

Autorul menționează că accidentul s-a petrecut în urmă cu trei săptămâni.

Cea mai recentă dronă care s-a prăbușit a zburat de la baza RAF Akrotiri, în Cipru, când a căzut în mare pe 29 mai, în timpul unui zbor de antrenament de rutină.” – se arată în cotidianul Mail Online.

În articol se precizează că s-au înregistrat disfuncționalități în timpul zborurilor pe vremea rea.

Într-un accident anterior, operatorii au dezactivat funcția de aterizare automată a dronei când aceasta nu a reușit să aterizeze în condiții meteorologice nefavorabile. Acest lucru a eliminat, de asemenea, mai multe protecții de siguranță care au cauzat prăbușirea platformei de supraveghere de jumătate de tonă.

Despre acest incident, dar și despre toate problemele cu care s-au confruntat dronele Watchkeeper X, scrie și ziarul The Sun, care îl citează pe fostul ministru al Apărării, Mark Francois:

Acest sistem, care a intrat în funcțiune cu ani întârziere, a fost afectat de probleme. Cu toate acestea, vedem alte drone performând cu succes în Ucraina, aproape zilnic.”

FOTO: The Sun

Ziarul de Ploiești

[…] CITEȘTE AICI: Probleme serioase raportate de armata britanică, pentru dronele pe care MApN intenționa să le… […]

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.