Prahovenii sunt invitați sâmbătă, 25 iunie, la un eveniment de ecologizare inedit în Breaza

0 216

Prahovenii sunt invitați sâmbătă, 25 iunie, la un eveniment de ecologizare inedit în Breaza, în cadrul campaniei „Turism Fără Deșeuri”.

Breaza este poarta de intrare pe Valea Prahovei, cea mai populară regiune montană turistică din Muntenia. Datorită traficului rutier mai scăzut decât în celelalte stațiuni din zonă și aerului curat, Breaza este des comparată cu stațiunea Davos din Alpii Elvețieni. Breaza oferă turiștilor de toate vârstele posibilitatea realizării tratamentelor pentru diverse boli, dar și numeroase oportunități de drumeții la pas sau pe bicicletă.

Din păcate, turismul iresponsabil există și aici, în urma unor drumeții recente, au fost identificate numeroase zone cu gunoaie (deșeuri de ambalaj, menajer) care știrbesc frumusețea acestei oaze de verdeață. Apelul la voluntari pentru evenimetul de ecologizarea de sâmbătă, 25 mai, de la Breaza între orele 09 – 15 este deschis. Pentru înscrierea la acțiune este necesară completarea acestui formular: https://forms.gle/GgPwvViN9Hg3d3XD7

Evenimentul este organizat în cadrul Campaniei „Turism Fără Deșeuri”, dezvoltată de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, cu sprijinul la nivel local al Grupului informal Antreprenorul de Fapte Bune.

Voluntarii care doresc să se implice în acţiunea de ecologizare din acest sfârșit de săptămână sunt încurajați să se înscrie, iar organizatorii le vor pune la dispoziţie gratuit saci, mănuşi, tricou, șapcă, apă și mâncare. De asemenea, organizatorii pun la dispoziție transport cu autocarul din Ploiești.

Prin această campanie, voluntari din toate colțurile țării vor curăța deșeurile aruncate în mod iresponsabil în mijlocul naturii și vor reda farmecul celor mai frumoase zone turistice din România.

Campania a debutat la Constanța, pe 5-6 iunie, cu două evenimente inedite de ecologizare,  pe Lacul Tăbăcăriei și în zona Digului Pescăriei, a continuat pe Transfăgărășan (11 iunie),  în zona Cheile Turzii (18 iunie) și se va încheia pe Valea Prahovei (25 iunie) la Breaza.

Mai multe detalii în evenimentul de pe Facebook: https://fb.me/e/1AaV306py

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.