Primaria Ploiesti renunta la noul Spital de Pediatrie si merge pe cel vechi. OMV Petrom poate cere, insa, o suma imensa

4 227

Iulian Teodorescu a anunțat, luni 18 mai, că Primăria Ploiești renunță la ideea de a mai amenaja un nou spital de pediatrie în clădirea donată, prin contract, de către OMV Petrom. Problema este nu că autoritățile locale se contrazic în declarații, de la an la an, ci că firma austriacă poate cere o despăgubire record, de aproape… 10 milioane de euro.

Detalii despre acest proiect prăbușit odată cu arestarea lui Iulian Bădescu puteți citi aici: Clauza secreta care poate aduce o noua ancheta penala la Primaria Ploiesti.

Interesant este că, la momentul când Bădescu a anunțat acest proiect, asumat de USL, dl. Teodorescu nu a spus NU. Cum de altfel nu au făcut-o nici ceilalți consilieri locali PSD și PNL.

Acum, aleșii locali nu doar că au aflat că există o clauză secretă, dar nu mai vor, se pare, să facă un spital de copii modern.

„În clădirea donată, dacă OMV Petrom va fi de acord să nu plătim cele 43 milioane de lei despăgubiri, avem de gând să aducem activități socio-culturale. Respectiv, vrem să mutăm Casa de Cultură I.L. Caragiale, Administrația Serviciilor Social Comunitare Ploiești, să oferim copiilor spații pentru cercuri artistice etc. Doar pentru astfel de activități clădirea poate face obiectul unei sponsorizări/ donații.„, a declarat Iulian Teodorescu.

Acesta a precizat că Spitalul de Pediatrie poate să rămână în actualul sediu de pe strada Mihai Eminescu, care urmează să fie modernizat, nu se știe exact a câta oară.

„Vom scoate tot ce înseamnă administrație din spital, eliberând un spațiu de cel puțin 70 – 80 mp, care va fi transformat în secție nouă. Putem face o secție exterioară și la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Ploiești, într-o aripă.”, a mai declarat Teodorescu.

Până acum, autoritățile locale au cheltuit cel puțin 80.000 de lei cu amenajarea clădirii donate de OMV Petrom, bani care vor fi pierduți.

Iar ideea că într-o clădire de birouri, din centrul orașului, vor veni oameni să depună acte pentru ajutoare sociale, că se vor organiza cercuri de creație artistică, pare să fie o nebunie….

Reclama dupa Articol – Banner 3
4 Comentarii
  1. bogdan says

    Huuuuoooo domnule primar interimar! Prostia conduce ploiestiului, mi e scârbă de voi!

  2. Elena says

    Singurile spatii administrative ale sediului din strada Eminescu sunt birourile secretarei si ale managerului.Primaria e rupta de realitate daca sustine ca poate face o sectie in 2 camarute.
    Pentru nici un politician local un spital de pediatrie civilizat nu constituie o prioritate .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.