Primăria Măneciu a primit aprobare pentru încă un proiect important pe fonduri europene

0 549

Primăria Măneciu a primit aprobare pentru încă un proiect important pe fonduri europene, care va fi finanțat prin Planul Național de Reziliență și Redresare.

Săptămâna trecută, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a trimis notificarea oficială de acceptare la finanțare a proiectului „Extindere rețea de canalizare și reabilitare stație de epurare în comuna Măneciu”, care a fost depus în luna februarie 2023.

Acesta a obținut 75 de puncte din 100 posibile.

Investiția, evaluată la 4,2 milioane de euro, presupune introducerea de noi conducte pe o lungime totală de 19,3 kilometri.

Vorbim de cel mai amplu proiect de canalizare a comunei, din ultimii 30 de ani. La final, vom avea peste 4.400 de noi beneficiari ai acestui serviciu. Practic, vom crește procentul gospodăriilor racordate la rețeaua de canalizare de la 32% la 60%. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără finanțarea asigurată prin PNRR, deoarece din bugetul local ne-ar fi luat ani de zile ca să putem investi la acest nivel” – a declarat primarul Auraș Dragomir.

Urmează semnarea efectivă a contractului de finanțare, după care vor fi demarate procedurile de achiziție publică a serviciilor de proiectare și execuție.

Proiectul ar trebui finalizat până la finele anului 2026.

Vezi mai jos lista străzilor pe care vor fi introduse conductele de canalizare (dă click pe fotografii, ca să le vezi la dimensiune mare)

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.