ISU Prahova: Doi agenți economici din domeniul turismului și alimentației au fost închiși de Inspecția de Prevenire

0 202

ISU Prahova: Doi agenți economici din domeniul turismului și alimentației au fost închiși de Inspecția de Prevenire, după ce în urma controalelor au fost identificate mai multe nereguli grave.

Pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, pe tot cuprinsul trimestrului I al anului 2024 inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova, cu sprijinul a 24 de inspectori detașați temporar de la inspectoratele județelor Argeș, Galați, Ialomița, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au executat controale pe linia apărării împotriva incendiilor la unitățile de turism și alimentație publică din județ.

În intervalul menționat au fost efectuate 326 de controale. Pe timpul acestora, au fost identificate 1491 de nereguli, sancționate contravențional astfel: 956 de avertismente și 536 de amenzi în cuantum total de 3.715.806 lei.

Pentru încălcarea gravă a cerințelor de securitate la incendiu, la doi operatori economici s-a dispus măsura complementară de oprire a funcționării.

Decizia a venit în contextul identificării mai multor nereguli de ordin tehnic (principala deficiență fiind neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă).

Este vorba despre o societate care oferă unități de cazare și de o alta care deține un restaurant.

De menționat este faptul că, pentru identificarea și înlăturarea eventualelor riscuri generatoare de incendii, în această perioadă, subunitățile de intervenție din cadrul ISUJ Prahova au executat acțiuni de recunoaștere în teren la obiectivele cu destinația turism și alimentație publică.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.