Primaria Bucov a pierdut Parcul Bucov printr-o decizie a Curtii de Apel Ploiesti

0 2.490

Primaria Bucov a pierdut Parcul Bucov printr-o decizie a Curtii de Apel Ploiesti, care nu este totuși definitivă și poate fi atacată.

Instanța a respins apelul administrației locale conduse de primarul Ion Savu și a păstrat soluția dată de Tribunalul Prahova, pronunțată anul acesta, în luna ianuarie.

Solutia pe scurt: Respinge apelul, ca nefondat. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare.Cererea de recurs se depune, sub sancţiunea nulităţii, la Curtea de Apel Ploieşti. Prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de grefa instanţei, astăzi, 11.11.2021” – se arată în încheierea Curții de Apel Ploiești.

Anterior, Tribunalul Prahova hotărâse că „Respinge excepția lipsei calității procesuale active ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost modificată și precizată, ca neîntemeiată.

Cele două localități – municipiul Ploiești și comuna limitrofă – își dispută, de trei ani, Parcul Memorial „Constantin Stere” (cu o suprafață de 110 ha), aflat momentan în administrarea primei unități teritorial-administrative. Pe raza sa se află inclusiv Grădina Zoologică (întinsă pe 16 hectare).

În aprilie 2018, Consiliul Local Bucov l-a împuternicit pe primarul Ion Savu să dea în judecată Primăria Ploiești, scopul fiind acela de „revendicare imobiliară Parcul Bucov” (vezi foto jos).

Decizia Curții de Apel Ploiești, de ieri, poate fi atacată cu recurs, în termen de 30 de zile.

Ziarul de Ploiești

FOTO SUS: Captură video youtube/SkySpirit

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.