Guvernul ajuta municipiul Ploiesti sa nu intre in colaps cu subventia pentru agentul termic

0 279

Guvernul ajuta municipiul Ploiesti sa nu intre in colaps cu subventia pentru agentul termic, cel puțin până la finalul acestui sezon rece.

În ședința de joi,  s-a aprobat o hotărâre referitoare la  alocarea unor sume din Fondul de rezervă, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică, în sistem centralizat, a populației.

Alături de alte 30 de municipii și orașe mari, Ploieștiului i-a fost repartizată o sumă importantă, care să acopere costul real de producție al gigacaloriei.

Mai precis, municipiul va primi 33 milioane de lei, care îi va permite să păstreze tariful de facturare către populație la valoarea de 222,49 lei/gcal (TVA inclus).

Asta în condițiile în care, recent, CL Ploiești a aprobat prețul local al energiei termice la valoarea de 448,32 lei (TVA inclus) pe gigacalorie.

De la Guvern au fost alocați mai mulți bani din bugetul de rezervă pentru Timișoara – 53,8 milioane de lei, Iași – 45.9 milioane de lei și pentru Drobeta Turnu Severin – 44,6 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI:

Veolia anunta rezilierea contractului cu municipiul Ploiesti. Andrei Volosevici a facut o declaratie…

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.