Primăria Băicoi va moderniza sistemele de colectare a deșeurilor reciclabile

0 73

Primăria Băicoi va moderniza sistemele de colectare a deșeurilor reciclabile, prin construirea unor „insule” ecologice digitalizate.

Proiectul va beneficia de finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliere.

Contractul prin care banii vor fi alocați urmează să fie semnat în viitorul apropiat, la Ministerul Mediului, după care administrația locală va organiza o licitație pentru achiziția instalațiilor.

Vrem să instalăm 6 astfel de insule ecologice în oraș, în zonele cu blocuri, unde densitatea populației este mai mare. Fiecare insulă ecologică va avea containere supraterane pentru deșeuri reciclabile (hârtie/carton, plastic, metal, sticlă etc), care vor putea fi accesate doar pe bază de cartelă electronică, acestea urmând să fie date familiilor. Golirea lor se face printr-un mecanism electro-mecanic, astfel că vorbim de containere ermetice”, a precizat primarul Marius Constantin.

Edilul a mai spus că instalațiile vor fi administrate de Primăria Băicoi, care va avea la îndemână un sistem de gestiune online. În acest sens, o serie de senzori vor măsura gradul de umplere al containerelor și vor semnala când trebuie golite.

Autoritățile locale speră că orașul va deveni mult mai curat, că deșeurile reciclabile nu vor mai fi furate și că prin valorificarea lor se poate obține bani pentru alte investiții.

În plus, un alt scop ar fi micșorarea gazelor de seră, un obiectiv asumat la nivelul Uniunii Europene.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.