Pretul energiei electrice va creste de la 1 ianuarie 2021, din cauza liberalizarii pietei

0 264

Pretul energiei electrice va creste de la 1 ianuarie 2021, din cauza liberalizarii pietei. Estimările arată majorări cuprinse între 15% și 26%.  

De la 1 ianuarie, ANRE nu va mai stabili preţurile pentru consumatorii casnici, acestea fiind calculate de furnizorul tradiţional şi se vor numi preţuri de serviciu universal. Consumatorii fie rămân cu actualele contracte, la preţuri de serviciu universal, care cresc cu 13-26%, fie încheie alte contracte în piaţa liberă.

Potrivit calculelor AEI, pe baza datelor din comparatorul de preţuri de pe site-ul ANRE, cel mai mult se va scumpi electricitatea pentru clienţii casnici ai Enel Distribuţie Banat, respectiv cu 26%.

Urmează Enel Distribuţie Muntenia (inclusiv Capitala), unde electricitatea se va scumpi cu 23%, Enel Distribuţie Dobrogea, cu scumpiri de 18%, Electrica Transilvania Sud – care acoperă județul Brașov şi CEZ Distribuţie, cu 17% fiecare.

La clienţii Electrica Muntenia Nord – care acoperă județele Prahova, Buzău și Dâmbovița preţul creşte cu 15%, la Electrica Transilvania Nord, cu 14%, iar la E.ON Distribuţie, cu 13%.

Asociaţia Energia Inteligentă (AEI) cere Parlamentului să amâne cu şase luni liberalizarea, potrivit unui comunicat remis, luni, 28 decembrie.

Detalii despre liberalizarea pieței de energie și ce trebuie să faci pentru a obține cel mai bun preț au fost afișate pe site-ul ANRE (dă click)

AICI (dă click) poți COMPARA TARIFELE OFERITE DE DIFERITE SOCIETĂȚI DE DISTRIBUȚIE 

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.