Cod portocaliu de viscol si ninsoare la munte, in judetele Prahova, Dambovita si Brasov

0 167

Cod portocaliu de viscol si ninsoare la munte, in judetele Prahova si Dambovita, anunță meteorologii. Vor fi rafale de până la 130 km/ h.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţa, mai multe avertizări Cod portocaliu de vânt puternic şi ninsoare pentru zonele montane din zece judeţe situate în centrul, sudul şi sud-vestul ţării.

Potrivit meteorologilor, până la ora 8:00, în zona de munte a judeţelor Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Gorj, Vâlcea, Caraş-Severin şi Hunedoara, la peste 1.800 de metri altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 120 – 130 km/h, dar şi ninsoare.

Tot până la aceeaşi oră, în zonele montane din judeţele Alba, Braşov şi Sibiu, vântul va depăşi la rafală 120 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

La Sinaia, drumul care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cota 1.400 din Masivul Bucegi fost închis temporar, duminică, după ce carosabilul a fost acoperit de un strat cu gheaţă din cauza căruia traficul rutier nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.