Presedintii Senatului si Camerei Deputatilor au inaugurat fabrica de camioane militare Iveco, din Dambovita

1 5.107

Presedintii Senatului si Camerei Deputatilor au inaugurat fabrica de camioane militare Iveco, din Dambovita. Investiția se ridică la 50 milioane de euro.

Fabrica a fost construită în localitatea Petrești și face parte din angajamentul luat de compania italiană, de a asigura offsetul în cadrul contractului de înzestrare semnat cu MApN, care a comandat aproape 3000 de vehicule militare.

Ce modele a comandat armata? DETALII AICI: Camioanele militare IVECO se vor produce intr-o fabrica noua din judetul Dambovita

Această lucrare s-a făcut repede, bine, de oameni care au respectat toate înţelegerile pe care le-au făcut şi reprezintă un model despre cum trebuie să ne dezvoltăm. Să ne dezvoltăm pe baza investiţiilor, utilizând orice posibilitate care să creeze capacităţi de producţie, să aducă transfer tehnologic, să genereze capacitate de cercetare. Practic, această investiţie este rezultatul unui contract încheiat între Armata Română şi firma IVECO, contract prin care Armata achiziţionează un număr important de autovehicule de la IVECO şi prin intermediul offsetului IVECO trebuie să producă parte din toate camioanele achiziţionate, un procent semnificativ, aici, în România“, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Fabrica are cinci linii de producție și o capacitate de construire pentru 440 de vehicule/ an.

Fiecare afacere care se dezvoltă în România este un pas înainte pentru economia autohtonă. Sunt 200 de locuri de muncă nou create în județul Dâmbovița în plină pandemie datorită acestei fabrici de camioane blindate IVECO de la Petrești. Alte sute de locuri de muncă vor fi create pe orizontală, în județ și în toată țara. IVECO Defense este un partener strategic pentru România, la nivel economic, dar, mai ales, pentru strategia de apărare a țării și sunt convinsă că vom dezvolta un parteneriat stabil și eficient.”  – a precizat și președintele Senatului, Anca Dragu.

Ziarul de Ploiești

1 Comentariu
  1. marius says

    “iveco, nici la deal dar nici la peco”. Dar nu inteleg pana la urma ce treaba are camera deputatilor, senatul si consiliul judetean dambovita… este cumva vre-o companie care apartine statului sau cum?!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.