Camioanele militare IVECO se vor produce intr-o fabrica noua din judetul Dambovita

0 2.057

Camioanele militare IVECO se vor produce intr-o fabrica noua din judetul Dambovita. Ministerul Apărării vrea să comande aproape 3000 de bucăți.

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Anca Dragu şi Ludovic Orban, au avut, vineri, 19 februarie 2021, la Parlament, o întâlnire cu reprezentanţii companiei italiene IVECO, prilej cu care s-a subliniat că investiţiile reprezintă o prioritate pentru actuala coaliţie de guvernare.

Am avut, astăzi, la Parlament, împreună cu preşedintele Senatului, Anca Dragu, o întâlnire cu reprezentanţii IVECO, o companie care a decis, într-o perioadă dificilă, legată de pandemia de coronavirus, să investească în ţara noastră. Eforturile Guvernului PNL de a menţine economia românească pe un trend ascendent au avut ca efect pozitiv încrederea investitorilor de a-şi lansa noi proiecte în România. Am apreciat faptul că IVECO a început, recent, construcţia unei fabrici de camioane în Dâmboviţa, unde va asambla camioanele pentru Armata României, o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro, şi care va crea, în prima fază, 200 de locuri de muncă directe în această capacitate de producţie“, a scris Orban pe facebook.

El a adăugat că reprezentanţii IVECO au transmis că doresc intensificarea prezenţei companiei în România.

Am fost bucuros să aflu de la reprezentanţii companiei că doresc să îşi intensifice prezenţa în România, inclusiv prin deschiderea unui Birou regional în ţara noastră. Prioritatea actualei coaliţii de guvernare o reprezintă investiţiile, singura şansă de dezvoltare a României“, a completat Ludovic Orban.

UNDE SE CONSTRUIEȘTE FABRICA

Iveco Defence Vehicles este într-un stadiu avansat de construire a fabricii (hala principală este aproape gata), pe un teren de 45.000 mp, achiziționat în comuna  Petrești din județul Dâmbovița, în apropiere de autostrada A1 București – Pitești.

Aici, compania italiană vrea să producă o parte dintre componentele celor peste 2900 camioane militare comandate de MApN.

Fabrica are o suprafață de 9.000 mp. Va fi compusă din trei linii de producție, cu 25 de zone de lucru, o linie completă de tinichigerie și vopsitorie cu 9 zone de lucru, o linie de finisare cu 7 zone de lucru precum și spații destinate activităților logistice, de testare, control al calității și acceptanță finală cu MApN.

În final, va avea o capacitate de producție de circa 440 de camioane pe an.

CE FEL DE CAMIOANE VREA ARMATA ROMÂNĂ

MApN a semnat, la finalul anului 2019, un contract de peste 216 milioane de euro pentru 942 de camioane IVECO, primul contract subsecvent dintr-un acord mai larg ce prevede livrarea a peste 2.900 de camioane și platforme militare.

„Începând cu cel de-al 301-lea camion, acestea se vor produce în România”, a spus ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, care vorbea de un offset de 80%.

Conform caietului de sarcini, acordul prevede 2.902 de paltforme multifuncționale (8X8, 6X6 și 4X4), împărțite astfel:

Autocamion de transport capacitate mică ACMC – 254 bucăți
Autofurgon frigorific AFF – 59 bucăți
Autocamion de transport capacitate medie ACMD – 536 bucăți
Autocamion de transport capacitate medie ACMD- MAC (șasiu camion tactic) – 499 bucăți
Autocamion cu oblon ridicător AOR – 21 bucăți
Autocamion transport container specializat ATCS – 284 bucăți
Autocamion transport container specializat ATCS-MAC (șasiu camion tactic) – 34 bucăți
Autocisternă CL de capacitate medie ACCL – 89 bucăți
Autocisternă CL de capacitate medie ACCL-MAC (șasiu camion tactic) – 40 bucăți
Autocisternă apă de capacitate medie ACAP – 102 bucăți
Autocamion de transport capacitate mare ACMR – 503 bucăți
Autocamion de transport capacitate mare ACMR-MAC (șasiu camion tactic) – 108 bucăți
Ansamblu Autotractor cu șa – cap tractor ATS cu Semitrailer pentru transport echipament greu și agabaritic STEG – 119 bucăți
Autotractor cu șa – cap tractor ATS-MAC (șasiu camion tactic) – 13 bucăți
Autotranscontainer ATC – 199 bucăți
Vehicul cu troliu și macara pentru recuperare și evacuare VRE – 42 bucăți

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.