Prahoveanul Gabriel Sandu l-a turnat si pe Calin Popescu Tariceanu in dosarul Microsoft

0 203

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a depus un denunţ penal împotriva fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, transmite România TV invocând surse judiciare. Denunţul vizează tot dosarul licenţelor Microsoft. Sandu a susţinut în faţa procurorilor că fostul şef al Guvernului ar fi luat mită pentru a prelungi contractul în 2008.

Acest lucru s-ar fi făcut, se pare, prin două hotărâri de Guvern şi două acte adiţionale la contractul semnat iniţial.

Valoarea contractului încheiat cu compania Fujitsu Siemens era de 30.000.000 dolari, iar actele au fost semnate de fostul ministru al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian şi de un fost ministru al Comunicaţiilor, Borbely Karoly.

O parte din banii primiţi ca mită ar fi fost folosiţi de către Tăriceanu pentru finanţarea campaniei electorale din 2008, suma fiind remisă cu doar două săptămâni înainte de alegeri.

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, a decis să colaboreze cu anchetatorii în dosarul Microsoft-EADS, în speranţa că astfel va obţine schimbarea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Iar dezvăluirile sunt halucinante.

„Pe întreaga perioadă a mandatului meu de ministru, am finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României”, le-a spus Gabriel Sandu procurorilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.