Prahova: Viitorul transportului public de călători în județ se decide la sfârșitul acestui an

0 4.052

Prahova: Viitorul transportului public de călători în județ se decide la sfârșitul acestui an, când se va finaliza și licitația organizată pentru delegarea gestiunii acestui serviciu. 

CJ Prahova derulează, în acest sens, o achiziție publică pe SEAP, prin care va desemna operatorii de microbuze și autobuze, care vor deservi 116 trasee din județ.

Contractul a fost împărțit în 12 loturi și a fost estimat la o valoarea totală de 814 milioane de lei (fără TVA).

Până acum, au depus oferte 5 societăți de transport, precum și 8 asociații de firme.

Sunt probleme pe două loturi, care vizează rute între Ploiești și localitățile Ciorani, Sălciile, Fulga, Colceag, Parepa, Vadu Părului, Tomșani etc, unde licitațiile decurg mai greu.

Pe celelalte loturi achiziția se află în derulare normală, urmând ca pe 1 noiembrie să se facă evaluarea tehnică și financiară a ofertelor.

Oricum, actualelor firme care efectuează transport public de călători în Prahova le-au fost prelungite licențele cu 6 luni, până la 31 decembrie 2023.

Prin noua licitație, Consiliul Județean a impus firmelor ofertante să aibă vehicule cu până la 9 ani vechime, cele care încalcă această regulă fiind excluse din procedura de achiziție publică. La evaluare este luată în calcul și norma de poluare, numărul de locuri disponibile pe scaune și dotarea cu instalație de aer condiționat.

De asemenea, CJ Prahova a anunțat că va achiziționa sisteme de monitorizare a traseelor prin GPS, care vor fi montate obligatoriu pe microbuze și autobuze.

Instituția vrea să construiască o aplicație/ platformă online unde să se urmărească orarul mijloacelor de transport călători și locul în care se află acestea, în timp real, și care să permită achiziția de bilete online.

Ziarul de Ploiești

FOTO: Arhiva

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.