Prahova: Salvamontiștii au salvat 2 femei încălțate necorespunzător. Una a rămas fără un pantof!

0 280

Pentru că mulți și-au luat zile libere după Paște, zonele montane au fost luate cu asalt. Din păcate, turiștii confundă traseele din munți cu stațiunile și urcă echipați necorespunzător.

De exemplu, pe platoul de deasupra Cotei 2000 din Masivul Bucegi este încă un strat serios de omăt!

La fel se întâmplă și pe alte trasee din zonă, pentru că la altitudini mari zăpada se topește greu, abia pe la sfârșitul lunii mai.

Nu-i de mirare, așadar, că salvamontiștii au fost chemați de urgență să salveze două femei, care au vrut să ajungă la Crucea Caraiman în… pantofi sport și ghetuțe.

Una dintre ele a rămas fără un pantof, deoarece i s-a rupt pur și simplu talpa.

Pe traseul Babele – Crucea Eroilor, o femeie de 46 de ani a rămas desculță în zapada care pe alocuri depășește un metru grosime. Pentru că a venit echipată cu ghetuțe de stradă, pur și simplu i-a căzut talpa. A mers în ciorapi, până i-au înghețat picioarele și când nu a mai putut, a sunat după ajutor. La numai cateva minute de primul caz, o altă femeie de 46 de ani a suferit o epuizare fizică pe același traseu. Aceasta intenționa să ajungă la Cruce cu fiul ei, dar erau incălțați cu pantofi sport de vară. Din fericire ambele cazuri s-au terminat cu bine și noi sperăm că victimele au învățat ceva din aceste…întâmplări” , atrag atenția salvamontiștii.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.