Prahova: Saci plini de îngrășăminte chimice, depozitați în spații neprotejate

0 383

Prahova: Saci plini de îngrășăminte chimice, depozitați în spații neprotejate. Unele substanțe puteau provoca explozii.

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat și desfășurat o acțiune pe linia verificării legalității desfășurării operațiunilor cu produse de protecție a plantelor, efectuând 5 controale la societăți comerciale și asociații agricole de pe raza județului Prahova.

În acest context, cu ocazia controlului efectuat în cadrul unei societăți agricole din comuna Fulga, polițiștii au constatat faptul că administratorul acesteia ar fi depozitat în curtea societății, în spatii neprotejate, 100 de saci de îngrășământ chimic, a câte 600 de kilograme fiecăre.

Cu ocazia unui alt control efectuat la o societate agricolă din comuna Ciorani, au fost identificați alți 22 de astfel de saci, cu îngrășământ tip uree.

În cadrul activităților de verificare, tot în comuna Fulga, a mai fost identificată o societate agricolă, unde au fost găsiți alți 50 de saci conținând azotat de amoniu.

Întrucât în toate cele 3 cauzele polițiștii au constat faptul că nu au fost luate măsurile obligatorii de supraveghere și asigurare a depozitelor de substanțe periculoase, precum și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor numai în locuri protejate, au fost întocmite dosare penale pentru încălcarea prevederilor articolului 98 din OUG 195/2005.

Se știe că atât azotatul de amoniu, cât și ureea pot exploda dacă iau foc.

Ziarul de Ploiești

FOTO: Arhiva, nu are legătură cu aceste cazuri

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.