Prahova: Politistii au iesit in strada ca sa verifice daca masca se poarta in spatiile aglomerate

0 317

Prahova: Politistii au iesit in strada ca sa verifice daca masca se poarta in spatiile aglomerate, după ce Prefectura a decis că este obligativitate în acest sens.

Peste 720 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova și ai Direcției de Sănătate Publică Prahova, acționează în echipe mixte, constituite prin Ordin al Prefectului, pentru intensificarea activităților de verificare a modului în care se respectă prevederile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 840 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun, gări), fiind legitimate 1877 de  persoane și verificate 851 de autovehicule (dintre care 506 mijloace de transport în comun).

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 214 de sancțiuni contravenționale, dintre care 172 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, o sancțiune pentru fapte de natură economică și 41 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, valoarea totală a amenzilor depășind 21.000 de  lei.

Începând cu data de 10 octombrie, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au peste vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise din județul Prahova, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalul orar 06:00-22:00, A DEVENIT OBLIGATORIE !

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.