Prahova: Femeile abuzate și bătute au unde să stea în siguranță

0 44

25 noiembrie este Ziua pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor. Evenimentul este unul deosebit de important, în contextul în care fenomenul este tot mai des întâlnit în rândul acestui segment de populație și reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului.

Această zi atenţionează asupra acţiunilor pe care autoritățile și fiecare cetăţean în parte trebuie să le întreprindă pentru a stopa violenţele şi agresiunile comise împotriva femeilor.

Cu această ocazie, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova  informează opinia publică despre faptul că instituția implementează în calitate de partener local al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”.

În scopul prevenirii și intervenției în situații de abuz, în acord cu obiectivul general al proiectului, în structura D.G.A.S.P.C. Prahova funcționează un serviciu social de tip Locuință Protejată, un Cabinet de Consiliere Vocațională și Grup de Suport pentru victimele violenței domestice.

Prin intermediul serviciilor dezvoltate în cadrul proiectului, victimele violenței domestice beneficiază de găzduire, informare, consiliere și sprijin în vederea adaptării la o viață independentă activă, dar și de oportunități de orientare și integrare/reintegrare profesională toate acestea având ca scop asigurarea securității personale și a independenței financiare și economice.

Astfel, de la data funcționării serviciului, din luna aprilie 2020 și până în prezent, în evidența acestui serviciu au fost înregistrate 46 de beneficiare. Pentru toate aceste persoane au fost asigurate servicii de consiliere psihologică individuală și de grup.

Totodată, pentru 27 persoane s-au acordat și servicii de consiliere vocațională, iar 26 de persoane au beneficiat de găzduire și asistență în cadrul locuinței protejate.

Persoanele interesate pot să apeleze nr. de tel.: 0731336870 – Responsabil Servicii Sociale proiect VENUS – Monica Oprea. De asemenea, pot să consulte pentru informații suplimentare site-ul D.G.A.S.P.C. Prahova www.dgaspcph.ro – secțiunea Proiecte.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.