Politia Romana l-a trecut pe Florian Walter la MOST WANTED. Omul de afaceri e dat disparut

0 251

Magistrații de la Tribunalul Prahova au dispus, la sfârșitul săptămânii trecute, emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele omului de afaceri Florian Walter, care se sustrage urmăririi penale în dosarul instrumentat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Ploiești, ce vizează infracțiunile de evaziune fiscală și spălare de bani.

Nici Poliția Română nu a stat cu mâinile în sân, după această decizie.

Florian Walter figurează pe o listă cu persoane căutate, la capitolul MOST WANTED, alături de deputatul  MARKO ATTILA GABOR, de omul de afaceri ISKANDARANI ZAHER sau de fostul șef de cabinet al lui Blejnar, MARTA CODRUT ALEXANDRU.

Florian Walter, care controlează firma de salubritate Romprest, a fost dat în consemn la frontieră în data de 6 mai, în urma unor percheziții ale procurorilor DIICOT Ploiești.

Omul de afaceri este acuzat că a pus bazele unui grup infracțional organizat, format din 23 de persoane, care a desfășurat, în perioada 2012 — 2014, operațiuni financiare din sfera evaziunii fiscale și a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil și TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăți și utilizarea de societăți comerciale tip fantomă, pentru realizarea operațiunilor ilicite.

Potrivit DIICOT, Walter a inițiat și a coordonat aceste circuite financiare pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societății Compania Romprest Service SA București a achizițiilor, de la diverse societăți comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi.

După înregistrarea în contabilitatea societății a facturilor aferente achizițiilor fictive, sumele consemnate în documentele respective erau virate, inițial, în conturile societăților fantomă emitente, ulterior fiind transferate în conturile altor societăți comerciale de tip fantomă, fiind retrase în numerar și preluate de Florian Walter, în vederea utilizării în scopuri proprii.

Surse neoficiale susțin că Florian Walter ar fi fugit întâi la Monaco, de unde a golit niște conturi bancare, apoi s-ar fi îmbarcat cu destinația Cuba. Informația nu este confirmată, însă, de nicio instituție.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.