Ploiesti: Un proiect pentru ajutorarea rromilor s-a transformat in dosar penal. Primaria se constituie parte civila

0 230

În următoarea ședință de Consiliu Local, Municipiul Ploiești se va constitui parte civilă în dosarul nr. 22/P/2013 al Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA Serviciul Teritorial Ploiești, pentru suma de 19.340 lei, echivalentul a 5000 euro, reprezentând 10 % din valoarea proiectului “Acte pentru casa mea” la momentul acordării sumei.

Ceea ce a plecat ca un parteneriat pentru ajutorarea unei minorități etnice se încheie (cum altfel?) cu un nou dosar penal.

Prin Hotărârea Consiliului Local Ploiești  nr. 176/24.07.2007 a fost aprobata încheierea unui contract de parteneriat intre Municipiul Ploiești si Asociația Interetnica Drepturile Omului “ Mihai Viteazul” in scopul derulării proiectului PHARE -“Acte pentru casa mea”  – referitor la accelerarea implementării Strategiei Naționale pentru îmbunătățirea situației romilor.

Prin Adresa nr.632789/25.07.2011,  Ministerul Finanţelor Publice – Oficiul de Plați şi Contractare PHARE a solicitat Departamentului de Lupta Antifraudă efectuarea unui control în legătura cu modul de utilizare a sumelor aferente fondurilor europene si a celor de cofinanțare in cazul proiectului anterior amintit.

Nota de control întocmită în acest sens a evidenţiat, printre altele, că responsabilul de proiect Manea Silvia (fosta Ioniţă) ar fi indus in eroare partenerul – Primăria Municipiului Ploieşti,cu ocazia executării/îndeplinirii Acordului de parteneriat, prin formarea convingerii acestuia asupra realizării activităţilor din proiect, prin prezentarea şi utilizarea unor înscrisuri care au contribuit doar la punerea în mișcare a acţiunilor civile, fără ca acestea să fie continuate într-o etapă ulterioară, în scopul obținerii din partea partenerului a sumelor de bani aferente plaţii de contribuţie proprie, în cuantum de 19.340 lei, echivalentul a 5000 euro, reprezentând 10 % din valoarea proiectului.

Dna Silvia Manea a lucrat pe la ICRAL Ploiești, în perioada 1987 – 1990, iar ulterior a trecut și pe la ADP Sector 6 București, pe la Inspectoratul Școlar Prahova (unde a fost mediator școlar), apoi s-a ocupat în cadrul mai multor ONG de drepturile rromilor.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.