Ploiesti: “După lupte seculare”, s-a finalizat cartierul Libertatii de blocuri ANL. Vezi cum vor fi repartizate

0 396

Ploiesti: “După lupte seculare”, s-a finalizat cartierul Libertatii de blocuri ANL. Vezi cum vor fi repartizate și în baza căror criterii.

Vorba lui Nae Cațavencu, a durat ceva cam mult până când blocurile de locuințe construite de ANL lângă stația CFR Ploiești Vest au fost gata.

Astăzi, primăria a anunțat că a demarat procedura de recepție a celor 120 de unități locative nou construite în cartierul Libertății (Descarcă planul cartierului).

Locuințele respective vor fi oferite, în principal, chiriașilor primăriei care au fost evacuați din imobilele ce au făcut obiectul legilor proprietății, aceasta fiind și destinația inițială a lor. Ar fi vorba de circa 42 de familii, conform unor surse.

Apartamentele care rămân după această primă repartizare ar urma să fie date pe criterii sociale.

Andrei Volosevici a anunțat, însă, că va încerca să afle dacă o parte dintre locuințe pot fi acordate pe criterii de necesitate sau de urgență medicilor care ar dori să lucreze în spitale administrate de Primăria Ploiești.

Vreau să precizez că toate dosarele pentru astfel de locuințe, aflate în evidența noastră, vor fi atent analizate, încât repartizarea noilor locuințe din strada Libertății să fie efectuată legal și echitabil. De asemenea, vreau să vă informez că luăm în considerare să acordăm o parte dintre aceste unități locative cadrelor medicale, care își desfășoară activitatea în spitalele din orașul nostru.  În prezent, depunem eforturi pentru a identifica soluții legale concrete, pentru ca aceste locuințe să poată fi repartizate personalului sanitar. Apreciez tot efortul depus de reprezentanții unităților spitalicești din Ploiești în lupta cu COVID-19, iar atragerea și păstrarea resurselor umane competente, în acest domeniu, rămân obiective importante pentru mine. Trăim un context social și economic complicat și plin de încercări, iar astfel,  intenționăm să oferim un sprijin și o motivare serioasă cadrelor medicale care vor avea determinarea să rămână să profeseze în cadrul comunității ploieștene.” a declarat primarul Andrei Liviu Volosevici.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.