Ploiesti: Dosar penal pentru un pacient care a fost testat

0 444

Ploiesti: Dosar penal pentru un pacient care a fost testat, venit la spital din proprie voință, dar care a plecat înainte de aflarea rezultatului.

La data de 27.04.2020, în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au fost înregistrată o cauză penală, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 din Codul penal.

Cu două zile înainte, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Mun. Ploiești – Secția 2 Poliție s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 18 : 20, o persoană s-a deplasat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești – Unitatea de primiri urgențe, prezentând simptomatologia specifică unei viroze, a fost testată pentru detectarea infectării cu noul coronavirus COVID – 19 și a părăsit unitatea medicală înainte de aflarea rezultatului testului, fiind depistată pe raza mun. Ploiești, jud. Prahova.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea derepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.