Ploiesti: Cum poti solicita documente de la fiscul local

0 322

Ploiesti: Cum poti solicita documente de la fiscul local și cum poți face plăți, folosind mijloacele online puse la dispoziție.

Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești are o serie de modificări și noutăți în activitatea de profil, având în vedere evoluția stării generale și a cadrului legislativ actual.

Astfel,  în ceea ce privește emiterea certificatelor fiscale în relația cu Birourile Notariale (pentru tranzacții imobiliare, succesiuni, etc):

  • Cererile pentru eliberarea certificatelor fiscale vor fi transmise online, pe adresa finantelocale@spfl.ro. Pe cerere va fi trecută adresa de email a Biroului Notarial, iar certificatul fiscal semnat electronic va fi transmis direct către aceasta entitate, nemaifiind necesara prezenta contribuabilului la instituția noastră. În cazul în care această modalitate de lucru nu este agreată de un anumit birou notarial, sau în cazul în care solicitantul nu are posibilitatea de a utiliza mediul online, contribuabilul va transmite cererea prin intermediul operatorilor serviciilor de curierat, la adresa Ploiești, Bulevardul Independenței nr. 16, iar certificatul fiscal îi va fi transmis prin aceeași formă de comunicare, la adresa de domiciliu.

În ceea ce privește emiterea certificatelor fiscale în relația cu Oficiul Județean de Cadastru (pentru intabulări):

  • Cererea pentru eliberarea certificatului fiscal se va transmite fie online, pe adresa finantelocale@spfl.ro, fie prin intermediul operatorilor serviciilor de curierat, la adresa Ploiești, Bulevardul Independenței nr. 16, iar certificatul fiscal le va fi remis solicitanților prin curierat, la adresa de domiciliu.

În ceea ce privește emiterea certificatelor fiscale necesare înscrierii in  programul Rabla:

Cererea pentru eliberarea certificatului fiscal se va transmite fie online, pe adresa finantelocale@spfl.ro, fie prin intermediul operatorilor serviciilor de curierat, la adresa Ploiești, Bulevardul Independenței nr. 16, iar certificatul fiscal le va fi remis solicitanților prin curierat, la adresa de domiciliu.

Referitor la vânzările de autoturisme:

Dosarele necesare înregistrării în evidența S.P.F.L. Ploiești cuprind acte originale, fapt pentru care depunerea acestora se va face doar prin intermediul serviciilor de curierat, la adresa Ploiești, Bulevardul Independenței nr 16. Eliberarea contractelor de vânzare – cumpărare vizate și înregistrate se va face prin serviciile de curierat, la adresa de domiciliu a vânzătorului.

Referitor la declarările  de autoturisme:

Dosarele necesare înregistrării in evidenta S.P.F.L. Ploiești cuprind acte originale, fapt pentru care depunerea acestora se va face doar prin intermediul serviciilor de curierat, la adresa Ploiești, Bulevardul Independenței nr 16. Eliberarea documentelor necesare înmatriculării se va face prin serviciile de curierat, la adresa de domiciliu a vânzătorului.

Referitor la alte documente care ne pot fi solicitate:

În ceea ce privește toate celelalte tipuri de lucrări, dobândiri de bunuri, declarații de orice natura, solicitare istoric de rol, restituiri, compensări, etc., acestea se vor depune doar online, la adresa finantelocale@spfl.ro.

Modalități de plată:

Plata tuturor obligațiilor către bugetul local se va face în mediul online http://www.spfl.ro/modalitati_plata.php,  prin intermediul ghișeelor poștale sau prin ordin de plată.

Plata taxelor judiciare de timbru și a amenzilor în 15 zile se va face doar accesând portalul www.ghiseul.ro , prin intermediul ghișeelor poștale sau prin ordin de plată.

În ceea ce privește termenele de plată și depunere documente:

Așa cum am mai anunțat, primul termen de plata se proroga de la 31 martie, pana la data de 30 iunie 2020. Astfel, puteți achita jumătate din impozitul datorat până la această dată, fără a vi se percepe majorări de întârziere.

De asemenea, tot pana la data de 30 iunie veți beneficia de bonificația de 10 % , în cazul achitării integrale, cu anticipație, a sumelor datorate.

Rapoartele de evaluare ale spatiilor comerciale deținute de persoanele fizice și juridice vor putea fi depuse pana la data de 30.06.2020.

Termenul de depunere a declarațiilor privind dobândirea sau înstrăinarea bunurilor deținute se prelungește pana la data de 30.06.2020.

În ceea ce privește acțiunile de executare silită:

Se suspenda sau nu se începe executarea silită, prin poprire, a creanțelor fiscale, cu excepția executării sumelor prevăzute în hotărâri judecătorești în materia penala.

Suspendarea executării se face de către terțul poprit ( banca, angajator, etc ) fără nicio formalitate din partea organului fiscal ( deci nu este necesara deplasarea contribuabilului la S.P.F.L. Ploiești ).

În ceea ce privește majorările de întârziere:

Pentru termenele scadente ale obligațiilor fiscale ( taxa clădire, taxa teren, taxa firma, etc. ), începând cu data de 21.03.2020, nu se calculează și nu se datorează majorări de întârziere.

Măsurile prevăzute, prin efectul legii, la punctele 9 si 10 încetează în termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgență.

Ziarul de Ploiești

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.