Ploieștenii se bucură de iluminatul festiv, dar tremură în locuințe

0 300

Ploieștenii se bucură de iluminatul festiv, dar tremură în locuințe. Municipiul se laudă cu milioane de beculețe de sărbători.

Administrația locală a aprins luni, la ora 18:00, iluminatul ornamental.

Autoritățile se laudă că în oraș au fost montate 14 milioane de beculețe, 188 traversări cu luminițe, 465 medalioane ornamentale, 295 țurțuri, 1200 plase/ghirlande luminoase  – copaci, 461 figurine stâlp 2D,  285 figurine 3D etc. Totodată, mai mulți brazi de Crăciun au fost împodobiți și amplasați în cartierele municipiului.

Ar trebui să vedeți așa ceva în următoarele zone: Bulevardul București (zona UPG și tronsonul dintre sens giratoriu – pod Gara de Sud), Bulevardul Independenței (tronsonul dintre sens giratoriu Gara de Sud – Piața Victoriei), Bulevardul Republicii ( Piața Victoriei – Piața Eroilor – sens giratoriu Caraiman – sens giratoriu Cablul Românesc),  esplanada Palatului Administrativ,  strada Tache Ionescu, strada Gh. Gr. Cantacuzino, Șoseaua Vestului, Șoseaua Nordului, parc Castor, strada Mihai Bravu, strada Malu Roșu, strada Democrației, strada Teatrului, strada Gh. Doja, strada Găgeni, strada C.D. Gherea, parcul Toma Socolescu”, parc dendrologic Mihai Viteazul”, parc Aurora” Vest, parc Tineretului”, strada Mărășești, cartier Mitică Apostol, ansamblul de fântâni de la Gara de Sud și Complex Nord.

De montarea ornamentelor și instalațiilor s-a ocupat S.C. Luxten Lighting Company S.A., operatorul local de iluminat public.

Ca în fiecare iarnă, Primăria Ploiești va cheltui peste un milion de lei pentru întreaga operațiune. Doar că anul trecut energie electrică consumată era mai ieftină, iar acum se plătește cu 1 leu/ KWh, respectiv la tariful subvenționat de stat.

Ploieștenii se bucură că imaginea orașului se înveselește și că cei mici au ce să vadă, dar în același timp sunt nemulțumiți că tremură în locuințe. Ne referim la cele peste 50.000 de familii abonate ale SC Termo Ploiești SRL.

Pentru că administrația locală nu are suficienți bani pentru achiziționarea de gaze, operatorul de termie oferă un agent termic cam sleit. Așa că în apartamente este mai rece decât se așteptau oamenii.

Iar comentariile negative abundă pe rețelele sociale.

Ziarul de Ploiești

sursa FOTO: Laurentiu Mihai

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.