Perchezitii in Prahova, la persoane implicate in comertul intracomunitar cu pui si furaje

0 262

În această dimineață, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat 13 percheziţii, la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comercializării de pui vii și furaje.

Acțiunea a fost coordonată de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, și a vizat infracţiuni de evaziune fiscală.

45 de poliţiştii au efectuat percheziţii în judeţele Prahova, Tulcea, Suceava, Dolj și Timiș.

Dintre acestea, șapte percheziţii au fost la sediile unor societăţi comerciale şi șase la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală în domeniul tranzacțiilor intracomunitare cu furaje şi pui vii de păsări domestice (găină, rață, gâscă etc).

Activităţile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminilităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Din primele cercetări a rezultat că cei în cauză ar fi comercializat pui vii și furaje, fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale.

Tot în urma investigațiilor derulate de polițiști a rezultat faptul că o parte dintre achiziții ar fi provenit din spațiul intracomunitar, iar livrările de pui vii și furaje ar fi fost efectuate, fără emiterea de documente fiscale, cu precădere, atunci când există certitudinea unor vânzări în termen scurt.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin activitatea infracţională desfășurată, doar în perioada mai – iunie a.c., este estimat, la acest moment, la aproximativ 40.000 de lei.

La sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova vor fi conduse persoanele bănuite de comiterea de infracţiuni, în vederea audierii și a luării măsurilor procedurale ce se impun.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.